Program


Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

A Maleficae – A máglyától az online varázslásig című kiállításhoz kapcsolódóan július 17-én 18:00-tól Ludányi Lili (Vadvirág teaház) vezet be minket a gyógynövények különleges világába és talizmánt, füstölőköteget készítünk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 17. szerda, 18:00

A foglalkozásról:
Megismerkedünk olyan mágikus, nagy erővel bíró növényekkel, - köztük régi, elfeledett magyar növényekkel - melyeket a történelmünk során számos feljegyzés alapján spirituális szertartásokon használtak.
 
Nemcsak gyógyító hatásaikat fogjuk megismerni, hanem elmerülünk a mágikus tulajdonságaikban is és megismerkedünk a velük kapcsolatos mondakörrel. A további tanulásunkat egy jegyzet támogatja majd, mely átfogja a foglalkozás témáját.
 
Mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy saját elképzelése és szándékai alapján válassza ki azokat a gyógynövényeket és ásványokat, amelyekkel szeretné feltölteni a mágikus tárgyát. A résztvevőknek lehetőségük lesz elmélyülni a kiválasztott anyagok jelentésében, és ezeket az információkat felhasználni a saját talizmánjuk elkészítése során, valamint gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a tértisztításra használt hazai gyógynövény füstölőkötegek elkészítésében.
 
A cél az, hogy mindenki egy olyan személyes tárgyat alkothasson, amely nemcsak a gyógyulást és az erőt hordozza, hanem tükrözi saját belső szándékait és vágyait is. A készítés során Lili ösztönzi a résztvevőket, hogy hallgassanak az intuíciójukra, és hagyják, hogy a természetből és a választott anyagokból merítsék az inspirációt.
 
BIO
Ludányi Lili a Vadvirág Teaház erdei boszorkánya, gyógynövény technológus és leendő természetvédelmi mérnök.
 
"Erdők-Mezők szerelmeseként minden napra jut egy felfedezés. Egy virág, mit még nem ismerek, pillangó kit még nem láttam, illatkombináció amit nem éreztem. Amikor felfedezem ezt a varázst a külvilágban, lelkemben is egy csepp részt megfejtek.
Workshopjaim célja ennek az életérzésnek bemutatása és átadása. Azt szeretném, hogy te is érintsd meg kezeddel ezeket a növényeket, és érezd illatukat!
Legnagyobb örömöm a workshopok során, mikor látom ezt a felfedezést az arcokon. Ez motivál munkám során, melyet a ti visszajelzései alapján csiszoltam olyanra amilyen: Színes, illatos, textúrákkal és formákkal operáló közös alkotói folyamat. Olyan ősi ösztönöket aktivál, amelyek mindenki lelke mélyén jelen van, de urbanizált világunkba nehéz megélni. "
 
Az eseményen kép-, és videófelvétel készülhet. Részvételeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy a Budapest Galéria a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulásodat az info@budapestgaleria.hu címen bármikor visszavonhatod.

Ajánlatunk


Maugham-Nádas-Szenes: Imádok férjhez menni - zenés vígjáték

Bach, Brahms - Grand Finale Fesztivál Akadémia Budapest Grand Finale ritkán hallott remekművekkel világhírű művészek tolmácsolásában.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!