Program


Botanikai illusztrációk workshop - Bibliai növények

Botanikai illusztrációk workshop - Bibliai növények

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 18:00

A Bibliában szereplő növények között számos olyan szerepel, amelyek Magyarországon is fellelhetőek, de természetesen olyanok is, amelyek hazánkban nem őshonosak. Közös bennük, hogy szimbolikus jelentéssel rendelkeznek. Vajon mit üzennek? Mi a mirha és a tömjén? Mit jelképez a gránátalma vagy a füge? Milyen növényeket ettek Jézus idejében? Miből állt az utolsó vacsora? 

A workshopon a gránátalma virágát vagy termését festik meg a résztvevők. 

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely egykor a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A rajzok a tudományt szolgálták, de ma már esztétikai értéket is képviselnek. A foglalkozások rövid bevezetővel kezdődnek, amelyben az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövényekről, virágokról és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, gyógyításban betöltött szerepéről esik szó.

Majd a résztvevők a legendák nyomába erednek: kiderítik, hogy a gazdagon illusztrált 15. századi Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták-e, vagy esetleg Leonardo egyik korai műve? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat volt? Utánajárnak a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak és a hazai füvészkertekben is kalandoznak. Ezután megrajzolják, megfestik egy gyógynövény vagy virág képét.

A szükséges kellékeket - merített papírt, kartont, tűfilcet, ceruzát, akvarellfestéket, ecsetet - biztosítják számukra.

A workshopon elkészített alkotások hazavihetők.

Időtartam: 90 perc (30 perc bevezető és 60 perc alkotás)

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

Ajánlatunk


Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka – Barátok közt; valamint Madár Veronika és Suhajda Dániel – Jóban Rosszban) ebben a különleges vígjátékban.

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!