Program


Borzas Peti

Borzas Peti

A Borzas Peti különböző rövid történeketeket tartalmaz, amelyek az úgynevezett sötét romantika jegyében születtek. Ezek a különös és bizarr történetek a szófogadatlan gyerekek viselkedéséről, azok beláthatatlan és veszélyes következményeiről mesélnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 13. vasárnap, 19:00

The Tiger Lillies-Julian Crouch-Phelim McDermot: Borzas Peti
(Egy felvonásban - 90 perc)
- bizarr operett szlovén nyelven magyar felirattal -

A kultikus, bizarr látásmódjáról ismert londoni The Tiger Lillies kultuszzenekar musicalje, Henrich Hoffmann pszichiáter, költő és író Borzas Peti című, gyermekeknek szóló képeskönyvének adaptációja.

A Borzas Peti különböző rövid történeketeket tartalmaz, amelyek az úgynevezett sötét romantika jegyében születtek. Ezek a különös és bizarr történetek a szófogadatlan gyerekek viselkedéséről, azok beláthatatlan és veszélyes következményeiről mesélnek. Az egyik gyerek nem eszik, és addig fogy, amíg meg nem hal. Egy másik, aki nem vigyáz a lépcsőn, vízbe esik és majdnem megfullad. Egy kislány, aki a gyufával játszik, megég. Ezekben a történetekben a megfélemlítést használja eszközül, hogy a gyerekeket jó viselkedésre és engedelmességre tanítsa. A groteszk rémvarieté keretében elevenednek meg a jól ismert történetek: a rosszgyerekek alaposan megbűnhődnek, és ennél már csak az abszurdabb, hogy a gyerekből egyszer felnőtt lesz.

Ez a szokatlan mű felnőtteknek és fiatal felnőtteknek szól.

A művet Magyarországon az Örkény Színház Jógyerekek képeskönyve címmel játszotta nagy sikerrel, Ascher Tamás rendezésében.

Szereplők:
Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Matija Rupel, Marjuta Slamič and Andrej Zalesjak

Zenekar:
Blaž Celarec, Boštjan Narat and Joži Šalej

Fordító: Andrej Rozman Roza
Rendező: Ivana Djilas
Dramaturg: Ana Kržišnik Blažica
Nyelvi konzulens: Srečko Fišer
Zenei vezető: Boštjan Narat, Blaž Celarec, Joži Šalej
Korrepetitor: Joži Šalej
Díszlet- és bábtervező: Barbara Stupica
Jelmeztervező: Jelena Proković
Koreográfus: Maša Kagao Knez
Báb animációs tanácsdó: Brane Vižintin
Világítástervező: Samo Oblokar
Smink: Tina Prpar
Díszlettervező asszisztens: Ana Žerjal
Jelmeztervező asszisztens: Neli Štrukelj

A Nova Goricai Nemzeti Színház vendégelőadása, amely az Európai Színházi Konvenció (ETC) ENGAGE program keretein belül valósul meg. Az „ENGAGE- a modern színház elfogadtatása a közönséggel” program az Európai Unió Kreatív Európa Program társfinanszírozásában jött létre.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!