Program


Borzas Peti

Borzas Peti

A Borzas Peti különböző rövid történeketeket tartalmaz, amelyek az úgynevezett sötét romantika jegyében születtek. Ezek a különös és bizarr történetek a szófogadatlan gyerekek viselkedéséről, azok beláthatatlan és veszélyes következményeiről mesélnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 13. vasárnap, 19:00

The Tiger Lillies-Julian Crouch-Phelim McDermot: Borzas Peti
(Egy felvonásban - 90 perc)
- bizarr operett szlovén nyelven magyar felirattal -

A kultikus, bizarr látásmódjáról ismert londoni The Tiger Lillies kultuszzenekar musicalje, Henrich Hoffmann pszichiáter, költő és író Borzas Peti című, gyermekeknek szóló képeskönyvének adaptációja.

A Borzas Peti különböző rövid történeketeket tartalmaz, amelyek az úgynevezett sötét romantika jegyében születtek. Ezek a különös és bizarr történetek a szófogadatlan gyerekek viselkedéséről, azok beláthatatlan és veszélyes következményeiről mesélnek. Az egyik gyerek nem eszik, és addig fogy, amíg meg nem hal. Egy másik, aki nem vigyáz a lépcsőn, vízbe esik és majdnem megfullad. Egy kislány, aki a gyufával játszik, megég. Ezekben a történetekben a megfélemlítést használja eszközül, hogy a gyerekeket jó viselkedésre és engedelmességre tanítsa. A groteszk rémvarieté keretében elevenednek meg a jól ismert történetek: a rosszgyerekek alaposan megbűnhődnek, és ennél már csak az abszurdabb, hogy a gyerekből egyszer felnőtt lesz.

Ez a szokatlan mű felnőtteknek és fiatal felnőtteknek szól.

A művet Magyarországon az Örkény Színház Jógyerekek képeskönyve címmel játszotta nagy sikerrel, Ascher Tamás rendezésében.

Szereplők:
Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jure Kopušar, Matija Rupel, Marjuta Slamič and Andrej Zalesjak

Zenekar:
Blaž Celarec, Boštjan Narat and Joži Šalej

Fordító: Andrej Rozman Roza
Rendező: Ivana Djilas
Dramaturg: Ana Kržišnik Blažica
Nyelvi konzulens: Srečko Fišer
Zenei vezető: Boštjan Narat, Blaž Celarec, Joži Šalej
Korrepetitor: Joži Šalej
Díszlet- és bábtervező: Barbara Stupica
Jelmeztervező: Jelena Proković
Koreográfus: Maša Kagao Knez
Báb animációs tanácsdó: Brane Vižintin
Világítástervező: Samo Oblokar
Smink: Tina Prpar
Díszlettervező asszisztens: Ana Žerjal
Jelmeztervező asszisztens: Neli Štrukelj

A Nova Goricai Nemzeti Színház vendégelőadása, amely az Európai Színházi Konvenció (ETC) ENGAGE program keretein belül valósul meg. Az „ENGAGE- a modern színház elfogadtatása a közönséggel” program az Európai Unió Kreatív Európa Program társfinanszírozásában jött létre.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Ajánló


Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!