Program


Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

Az idejét Los Angeles és Barcelona közt megosztó Borlai Gergő nevével fémjelzett fellépéseken mindig virtuóz hangszeresek élvezetes párbeszéde zajlik a színpadon. A Divided 3 esetében sem lesz másként.

Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

Kevesen képesek dallamközpontú zenét játszani a szabad improvizáció jegyében, Gergőnek és nemzetközi csapatának viszont mindkettő alapvető alkotói közege. Bár a koncerten többnyire Borlai Gergő és Nguyên Lê számai lesznek hallhatók, bármikor kialakulhatnak az adott pillanat szülte duók és triók.

A Divided 3 jelen csapatának minden tagjáról elmondható, hogy felettébb sokoldalú, a legkülönfélébb zenei stílusokban járatos művészek, akik rengeteg kapcsolódási pontot találhatnak egymás közt. A vietnámi származású Nguyên Lê gitáros és a francia Romain Labaye basszusgitáros - mindketten Párizsból - már 2012 óta dolgoznak együtt. Labaye működött közre a gitáros Dark Side Nine, Songs of Freedom és Jimi's Back! című produkcióiban. Az is összeköti őket, hogy évek óta meghatározóan fontos partnerüknek tartják Borlai Gergőt. Intuitív, szinte telepatikus együttjátékra képesek. Lê visszatérő partnerei közt találjuk Peter Erskine-t, Paolo Fresut vagy Uri Caine-t, Labaye pedig elsősorban Scott Henderson basszusgitárosaként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A kör Anna Rakita zseniális orosz hegedűssel zárul be, aki klasszikus tanulmányai mellé tizenévesen sorakoztatta fel a jazzstúdiumokat; debütáló albumát 2009-ben jelentette meg. A főhős (alkotó)társa, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea a zenével szó szerint együtt lélegzik majd a színpadon, így ad további dimenziót a produkciónak.

dob - Borlai Gergő

Közreműködők:
gitár - Nguyên Lê
basszusgitár - Romain Labaye
hegedű - Anna Rakita
tánc - Ladányi Andrea

Rendező: Müpa

Ajánló


Berlin. Az 1930-as évek elején.. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón…

Aldo Nicolaj: HÁRMAN A PADON színmű Fordította: Sz. Nagy Magda