Program


Bencs estek - Többszemközt: Csutkai Csaba

Bencs estek - Többszemközt: Csutkai Csaba

Csutkai Csaba fotóművész lesz április 30-án 17.30-tól a Bencs Villa vendége, akivel a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes beszélget.
 több

A közismert és kedvelt nyíregyházi fotóművész középiskolás korától foglalkozik fényképezéssel és filmezéssel. Alkalmazott fotográfusként - a „tűtől a repülőig” - szinte mindent fényképez.
Aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye új vizuális marketing tervének építésében. 25 éven keresztül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásait dokumentálta, 30 éven keresztül a Sóstói Nemzetközi Érem- és Kisplasztikai Alkotótelep életét. 1975-ben a Szabolcs Filmstúdió vezetője. Itt feladata volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális és társadalmi eseményeinek dokumentálása, valamint az amatőr fotós és filmes mozgalom újraindítása. 1978 óta önálló vállalkozóként dolgozik alkalmazott fotográfusként. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfiai szakon fényképészeti gyakorlatot oktatott.
Nevéhez önállóan vagy társszerzőként számos kötet, fotóalbum és más kiadvány fűződik. A házadba lépek c. kötetben a szatmári középkori templomokat mutatja be, az Egy falat Tündérmező megyénkbeli tájakra kalauzol, emellett fényképpel illusztrált tájjellegű étel recepteket tartalmaz, de például a tiszadobi Andrássy kastélyt is csodálatos fotókkal mutatja be egy albumban.
Pályájáról, szakmájáról, kudarcairól és élményeiről egyaránt beszél majd a képeivel gazdagon illusztrált esten.

Ajánló


"Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és…

Gilbert, az egyik - nem éppen a hűségéről ismert - társtulajdonos - a…

Boris Eifman / Szergej Rahmanyinov / Mogyeszt Muszorgszkij / Richard Wagner: Karamazov testvérek…