Program


BEMUTATÓ - GENTLEMEN • Hernicz Albert

BEMUTATÓ - GENTLEMEN • Hernicz Albert

A Gentlemen című előadás nagy mértékben épít a hat férfi táncos egyéniségére. Párhuzamot állít a férfiak ösztönös viselkedése és a Hip-Hop műfaj (zene és tánc) kialakulásának háttere közt. A szereplők saját táncstílusuk révén fejezik ki a férfi léttel kapcsolatos tapasztalataikat, érzéseiket, szituációkat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 12. hétfő, 18:00

Hogyan működik a fiúk/férfiak világa? Hogy viselkednek társaságban és egyedül? Ha több férfi dolgozik együtt precíz végeredmény várható, vagy az ego miatt nem hagyják egymást érvényesülni? A férfiak valóban kevesebb érzelmet mutatnak a külvilág felé? Meddig tart a gyerekkor egy fiúnál és mikortól válik férfivé? Miképp vetkőzik ki önmagából egy úriember az ital vagy drogok hatására? Minden férfiben megvannak ugyanazon tulajdonságok, de a társadalmi, szociális helyzettől függően más mértékben van jelen az empátia, agresszió, nárcizmus, humor...stb. Az idők során kialakult Hip-Hop stílusok is, a társadalmi rétegekre szorulás következtében formálódtak, így fellelhető a különbség az adott irányzatok stílusjegyei közt. ( Pl.: a Locking (60’s-70’s évek) egy vidám és szórakoztató tánc, amíg a Krump (2000’s évek) az agresszió levezetésére szolgál.) Mivel a Hip-Hop táncok javarészt férfiak által keletkeztek, több kapcsolódási pont is fellelhető a férfiak közösségben való viselkedése és a táncok gesztusvilágában. A Hip-Hop vagy egy egységgé kovácsolja a társaságot, vagy éppen megosztja. A mai napig változó, fejlődő művészeti ág a Hip-Hop, amely olyan, akár a férfi, akinek személyisége élete végéig formálódik.

Keletkezésekor utcai stílus volt, ma már a felsőbb körök is buliznak rap zenékre. Társadalomkritikával és szociális problémákkal is szembesítenek a Rap szövegek. A darab is feszegeti a férfiakkal szemben felállított sztereotípiákat, kritikákat.

A műfaj több művészeti ágat foglal magába: zene, tánc, képzőművészet, divat. Többen életstílusként tekintenek rá.

Táncművészek: 

Elekes Gergő (Urban Dance)

Kassai Gábor (The B8k)

Kassanin Dusan (Art Kingdom Dance Community)

Kőrösi Roland (Art Kingdom Dance Community)

Krichenbaum Dániel  (R3D ONE)

Sümegi Barnabás (Black Time Hip-Hop)

Zene: Kovács Gábor (cselló, ének) , Fekete János Jammal (beatbox, rap) 

Fény: Szabó Dániel 

Hang:: Balogh József 

Koreográfusok: az előadók

Társkoreográfus: Horváth Zoltán (Black Time Hip-Hop)

Rendező-koreográfus: Hernicz Albert

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!