Program


Beethoven: IV. z.verseny/Ligeti:Concert Românesc/Rimszkij-Korszakov:Seherezádé ( Biss & Concerto )

Beethoven: IV. z.verseny/Ligeti:Concert Românesc/Rimszkij-Korszakov:Seherezádé ( Biss & Concerto )

„Jó és rossz egyszerre” – így ítélte meg fiatalkori műve, az 1951-es Concert Românesc minőségét Ligeti György, s ha érthetjük is, hogy a korszakra valló és modelljeit (például Bartók Román népi táncait) felismertető kompozíciót szerzője miért kezelte fenntartásokkal, ez az alkotás mindmáig méltán remekül megél a koncerttermekben – ami aligha mondható el az ötvenes évek legtöbb hasonszellemű darabjáról.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 13. szombat, 19:30

Hasonló alkotói kételynek még az árnyéka sem kísérte Beethoven IV. (G-dúr) zongoraversenyét, amelynek műindító magánszólamát elsőként maga a komponista játszotta, ezúttal pedig a Beethovennel oly elmélyülten foglalkozó amerikai Jonathan Biss fogja megszólaltatni. A Kossuth-díjas Keller András vezényletével végezetül a mesés hangszerelésű és éppily mesés témájú klasszikus zenei slágerdarabot, a Seherezádé-szvitet játssza el a Concerto Budapest együttese. Az Ezeregyéjszaka meséin alapuló 1888-as Rimszkij-Korszakov-alkotás mindazonáltal úgy is tévedhetetlenül varázslatos hangulatot teremt, ha netán egyáltalán nem ismernénk Szindbád kalandjait vagy Sahriár szultán figuráját.   

Ligeti: Concert Românesc
Beethoven: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
Rimszkij-Korszakov: Seherezádé – szimfonikus szvit zenekarra az „Ezeregyéjszaka” nyomán, op. 35

Közreműködik: Jonathan Biss zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!