Program


BEETHOVEN NAPOK: D-dúr,Esz-dúr zongoratrió/F-dúr vonósnégyes ( halasztott ip.: 2020.11.28. 15:00 )

BEETHOVEN NAPOK: D-dúr,Esz-dúr zongoratrió/F-dúr vonósnégyes ( halasztott ip.: 2020.11.28. 15:00 )

Bensőségesség, szuggesztivitás, intimitás – e jelzők kötik össze a délutáni koncert egyes számait, amelyek valóban Beethoven legszemélyesebb hangú vallomásai.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 28. szombat, 15:00

A 2020. április 25. szombat 15.00  koncert pótlása!

2020. november 28. szombat
15:00 Nagyterem

BEETHOVEN-NAPOK KAMARAKONCERT 1.
Fischer Annie tiszteletére

Műsor:
BEETHOVEN: D-dúr (Szellem) zongoratrió, op. 70/1
BEETHOVEN: F-dúr vonósnégyes, op. 135
--- szünet ---
BEETHOVEN: Esz-dúr zongoratrió, op. 70/2

Közreműködik: Balázs János zongora, Perényi Miklós cselló, Keller András hegedű
Hungarian Quartet

Bensőségesség, szuggesztivitás, intimitás – e jelzők kötik össze a délutáni koncert egyes számait, amelyek valóban Beethoven legszemélyesebb hangú vallomásai. A hangverseny első és utolsó számaként elhangzó két zongoratriót a komponista az Erdődy Anna Mária vendégeként töltött hónapok alatt írta, s a grófnénak ajánlotta hálája jeléül. A D-dúr zongoratrió „Szellem” melléknevét a zeneszerző tanítványától, Carl Czernytől kapta, akit a lassútétel Shakespeare Hamletjének kezdőjelenetére emlékeztette. A két trió közt elhangzó F-dúr vonósnégyes Beethoven utolsó befejezett műve, negyedik tételének felirata – A nehéz döntés – és legelső, énekszólamra írt, nem előadásra szánt kottasora – Muszáj? Igen muszáj! – sokáig rejtély volt a zenetörténészek számára. Úgy gondolták, Beethoven saját halálát sejtette, ám kiderült, ennél sokkal banálisabb a magyarázat: egy koncertbelépőjegyet fizetni nem akaró amatőr csellista szavait idézi, illetve zeneileg korábbi, e szövegre írt mókás kánonját. A triók zongoraszólamát az egyik legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészünk, Balázs János játssza majd, akinek előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi. Hozzá csatlakozik két nem kevésbé emblematikus személyiség: Keller András és Perényi Miklós, a vonósnégyest pedig a tavalyi év elején nagy sikerrel debütált Hungarian Quartet szólaltatja meg.

Rendező: Concerto Budapest
Fotó: Oszip Zsuzsanna

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!