Program


BEETHOVEN-est: Concerto Budapesttel: c-moll z.verseny / VII. szimfónia ( halasztott ip.:2020.11.18.)

BEETHOVEN-est: Concerto Budapesttel: c-moll z.verseny / VII. szimfónia ( halasztott ip.:2020.11.18.)

„Az éneklő játéknak az a rendkívül magas foka, az accompagnato kivételes érzékenysége, összefogottsága azt jelzi: az ő játékának megismerése és helyes értékelése számunkra is kihívást, feladatot jelent.” – így jellemezte Malina János néhány évvel ezelőtt Berecz Mihály Beethoven-interpretációját, akit a Concerto Budapest visszajáró vendégszólistájaként üdvözölhetünk a színpadon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 18. szerda, 19:00

A koncert 2020.04.27-ről került át új időpontra!

Műsor:

BEETHOVEN: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
BEETHOVEN: VII (A-dúr) szimfónia, op. 92

Berecz Mihály zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

A korábban 2020. április 27-re meghirdetett, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott koncert pótlása.

„Az éneklő játéknak az a rendkívül magas foka, az accompagnato kivételes érzékenysége, összefogottsága azt jelzi: az ő játékának megismerése és helyes értékelése számunkra is kihívást, feladatot jelent.” – így jellemezte Malina János néhány évvel ezelőtt Berecz Mihály Beethoven-interpretációját, akit a Concerto Budapest visszajáró vendégszólistájaként üdvözölhetünk a színpadon. A még mindig húszas évei elején járó zongoristát unikális gondolkodásmódja és pregnáns zenei elképzelései, kottahű, mégis eredeti játéka miatt tartják számon generációja egyik legígéretesebb képviselőjeként. Az ő kezei alatt fog megszólalni Beethoven legnépszerűbb, c-moll zongoraversenye, melynek első, 1803-as előadására így emlékszik vissza a szólistaként fellépő komponista lapozója: „Saját szólamának legnagyobb részét nyilvánvalóan emlékezetből játszotta, mivel oly keveset írt a papírra. Így mikor egy láthatatlan rész végére ért, titokban bólintott nekem jelezve, hogy lapozhatok.” A koncert második felében Keller András a nyolc évvel később született VII. szimfóniát vezényli. A művet legtöbben második, élénk ritmusú, mégis letargikus második tételéről ismerik, amely éles ellentétben áll a szimfónia világos, A-dúr hangnemével, s amely számos filmben, például a Zuhanásban vagy A király beszédében is felhangzott.

Ajánlatunk


Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!