Program


BBF 2019 - Beethoven Budán Fesztivál - Beethoven: Passage

BBF 2019 - Beethoven Budán Fesztivál - Beethoven: Passage

Beethovenre ritkán gondolunk balett-zeneszerzőként, erőteljes, méltóságteljes és érzelmekben gazdag zenéje azonban sok koreográfust megihletett. Bár életében mindössze egyetlen balettet komponált, ma világszerte a legjelentősebb társulatok táncolnak a zenéjére.  több

BBF 2019 | Beethoven Budán Fesztivál | Passage / Romance | A Győri Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója
2019. május 5. (vasárnap) 19.30
Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.)

Beethoven: Passage – a Győri Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója Beethoven 7. szimfóniájára
Romance – Kodály Zoltán műveire

Koreográfus: Velekei László


Beethovenre ritkán gondolunk balett-zeneszerzőként, erőteljes, méltóságteljes és érzelmekben gazdag zenéje azonban sok koreográfust megihletett. Bár életében mindössze egyetlen balettet komponált, ma világszerte a legjelentősebb társulatok táncolnak a zenéjére. A Beethoven Budán Fesztivál keretein belül ebbe a sorba csatlakoznak a Győri Balett művészei, akik a 7. szimfónia zene- és tánc-univerzumába vezetnek be minket Velekei László koreográfiáján keresztül.
„A tánc apoteózisa” – nem más, mint Wagner jellemezte így Beethoven 7. szimfóniáját, utalva az egész művet meghatározó életteli ritmusokra. Nem véletlenül emlegetik azóta is Beethoven táncszimfóniájaként a Hetediket, melyet a szerző a premiert követően állítólag az addigi egyik legjobb művének nevezett.
Az est második felében Romance címmel a Győri Balett Kodály Zoltán műveire készült darabját láthatjuk, mely Kodály munkásságának sokszínűségével teremt párbeszédet.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Ajánló


Anthony Jay - Jonathan Lynn: Igenis, miniszterelnök úr! válságkomédia két részben A Mézesvölgyi…