Program


Batang felé

Batang felé

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Koltai Róbert és Szirtes Balázs játékában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 8. szerda, 19:00

Christian Gundlach: Batang felé
- tragikomédia egy részben -

Fordította: Pataky Miklós

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Kapcsolatuk egy izgalmas lélektani játék. Hubert egy, a demenciában lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást, és elsüllyed egy képzelt világban. A fiatal Alex kényszerű kötelességből ápolja őt. A valóság számára is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

A két ember végigéli az idegenségből a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak el Batang felé… De hol van Batang?
És mi elhisszük, hogy tényleg létezik Batang, valahol távol, túl Indián, Indonézián… Legfőképpen a képzeletünkben, ahová mindnyájan elvágyódunk… mert erről szól a darab. Batang felé megyünk, csak az kérdés, hogy ki mikor ér oda és mit visz magával.

A darab izgalmas lélektani játék arról, hogyan lesz két vadidegen emberből sziámi páros. Mindegyik megy a maga abszurd útján a vég felé, és mégis mosolygunk, meg néha könnyezünk is. Sokat nevetünk, kicsit sírunk.

Játsszák:
Hubert....... Koltai Róbert
Alex........... Szirtes Balázs

Látvány: Mucsi Balázs
Rendező: Gaál Ildikó

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!