Program


Básits Branka - Én Csépem – lemezbemutató koncert

Básits Branka - Én Csépem – lemezbemutató koncert

Básits Branka szerencsés helyzetben van, hiszen szülőfalujának gazdag a népzenei hagyománya. Az énekesnő ki is használja ezt a kedvező adottságot, ugyanis felismerte az értéket ősei kultúrkincsében, és abból táplálkozva megjelentette bemutatkozó albumát, a saját gyűjtéseire építő Én Csépem című lemezt.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 21. szerda, 20:00

Szigetcsép szerb népzenei hagyományát Branka saját személyes szűrőjén keresztül dolgozta fel, és adja elő zenésztársaival. Az autentikustól az experimentális hangzásig nagy zenei út rajzolódik ki a kiadványt bemutató koncerten.

Básits Branka Én Csépem című lemeze rendkívül sokszínű: a szülőfalujában saját maga által gyűjtött szerb népzenét vette alapul, és dolgozta át zenésztársaival. A szigetcsépi szerb dalokba beépítette zenei tapasztalatait és élményeit, és hosszan, alaposan érlelte az anyagot. „Némely dalokat messzire reptettem, némelyeket fészkükben hagytam. Éveken át dédelgettem ezt a számomra kedves hanganyagot. Elő-elővettem és hallgatgattam. Hagytam, hogy visszhangozzon és formálódjon bennem. Éppen úgy, ahogy a múltban néhány évszázadon átívelve burjánzott a falu lakosainak szívén és száján. Ezek a dalok lenyomatként őrzik a múltat és a falu népének lelki világát, érzéseit, élményeit, és bízom benne, hogy e lemez által tovább közvetíthetik azokat az igazságokat, melyeket örökérvényűvé edzett az idő” - mondja a koncerten is elhangzó dalokról a szerb és magyar ősökkel rendelkező előadó, aki 2017-ben népi énekesként végzett a Zeneakadémián. Mások mellett a Zűrös Banda és a Pravo zenekarokban énekel, valamint a Boban Marković Orkestarral koncertezik. Zenei szabadság és határtalanság vár ránk ezen a koncerten is.

Rendező: Müpa

ének: Básits Branka

Közreműködők:

harmonika: Wertetics Szlobodán
pengetős hangszerek: György Mihály
fúvós hangszerek, tambura: Babcsán Bence
hegedű: Szirtes Edina „Mókus”
darbuka, tambura: Rodek Krisztián
kaval: Gera Attila
basszusgitár: Boros Attila
tapan: ifj. György Mihály

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Peter és Debbie kedves, udvarias angol házaspár, akik egy kellemes nyaralás hajóútján összebarátkoznak a habókos amerikai özvegyasszonnyal, Elsával.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

A Pogány Induló 2024. március 2-án az MVM Dome színpadán is bemutatkozik!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!