Program


Barokk Randevú '19 - J. S.Bach: Phoebus és Pán párviadala

Barokk Randevú '19 - J. S.Bach: Phoebus és Pán párviadala

A Phoebus és Pán, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Noha a zenéje Bach-hoz hűen fantasztikus, a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában mégis pontosan tetten lehet érni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 24. szombat, 20:00

J. S. Bach: Phoebus és Pán párviadala

A Phoebus és Pán, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Noha a zenéje Bach-hoz hűen fantasztikus, a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában mégis pontosan tetten lehet érni. Egy verseny mindig jó alkalom arra, hogy lebilincselő helyzetek alakuljanak ki. A lendületes szituációk mindannyiunk számára élményteli estét ígérnek!

Az elődás eredeti német nyelven látható, magyar feliratozással.

Főbb szerepekben: Najbauer Lóránt / Balogh Eszter / Szigeti Karina / Szerekován János / Kósa Lórinc / Erdős Róbert

A Kar tagjai: Geiger Kinga / Sapszon Orsolya / Kiss Bori / Fehérváry Péter / Geiger György / Silló György

Korrepetítor / zenei vezető: Sándor Szabolcs

Dénes Viktor 2013-ban végzett a Színház - és Filmművészeti Egyetem zenés-színész szakán. Azóta több hazai és nemzetközi produkcióban dolgozott, mint színész. 2018-ban régi meggyőződésétől vezérelve megrendezte első opera előadását, melynek fő célja, hogy a kiváló zenei élményen túl hiteles és valós színházi és színészi élményt adjon a nézőknek. Ez a próbálkozása olyannyira sikeres volt, hogy elindította őt az opera rendezés világába.

Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Rendezte: Dénes Viktor
Vezényel: Hollerung Gábor

Producer Lombos Pál / Heureka Music Agency

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!