Program


Baráth Emőke, Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse

Baráth Emőke, Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse

A régizenei produkciókból ismert lírai szoprán a magyar közönség egyik legnagyobb büszkesége. Nemzetközi karrierje mostanra rendkívüli magasságokba ívelt: ezt mutatja az is, hogy ezen a hangversenyen a világ egyik leghíresebb kontratenorjának egyenrangú partnereként lép pódiumra.





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:30

Baráth Emőke pályáján néhány éve immár a hétköznapi valóság része, hogy a legismertebb koncerttermekben, a legnagyobb fesztiválokon, a világ legjelentősebb művészeinek társaságában énekel. A nemzetközi koncertélet és hanglemezipar felismerte benne a világklasszist, miközben a hazai közönség is lelkes ünneplésben részesíti, valahányszor budapesti hangversenyteremben hallhatjuk. A lenyűgöző virtuozitású Philippe Jarousskyval sem először működik együtt: a szuggesztivitásáról híres, érzékien könnyed orgánumú, körülrajongott francia kontratenorral korábban közös felvételeket is készített, nagy sikerű koncerteken és operaprodukciókban osztva meg vele a színpadot. Mindkettejük számára a művészi lehetőségek egyik csúcsa a händeli operatermés, amelynek remekei az emberi jellem páratlan sokszínűségét mutatják fel, az énekesek számára a lírai és a drámai magatartásformák, a vokális erőpróbák és a zenei karakterek kimeríthetetlen változatosságát kínálva. Ezen a koncerten négy nagyszerű Händel-operából szólaltatnak meg részleteket.
A hangszeres kíséretet nyújtó együttes, a 18. század egyik legnépszerűbb operalibrettójáról elnevezett Ensemble Artaserse, melynek 2002-es életre hívásakor Philippe Jaroussky is az alapítók között volt, a barokk repertoár egyik legérzékenyebb tolmácsa.

Műsor:

Részletek Händel Rodelinda, Ariodante, Giulio Cesare és Rinaldo cimű operáiból

szoprán: Baráth Emőke
kontratenor: Philippe Jaroussky

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!