Program


Barabás Lőrinc & Niklas Paschburg / Jazz Showcase
2

Barabás Lőrinc & Niklas Paschburg / Jazz Showcase

Bármilyen produkciót hoz létre Barabás Lőrinc, mindig gondosan megválogatja az adott zenei és hangulati irányzathoz legmegfelelőbb hangszeres környezetet, társakat, látványelemeket. Lassan egy évtizede dolgozik szólóban, a live act műfaj minimalizmusa felettébb közel áll hozzá.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 27. péntek, 20:30

Barabás Lőrinc & Niklas Paschburg

Bármilyen produkciót hoz létre Barabás Lőrinc, mindig gondosan megválogatja az adott zenei és hangulati irányzathoz legmegfelelőbb hangszeres környezetet, társakat, látványelemeket. Lassan egy évtizede dolgozik szólóban, a live act műfaj minimalizmusa felettébb közel áll hozzá. Rokonlélek a rohamosan növekvő rajongótáborral rendelkező német Niklas Paschburg, aki maga is multiinstrumentalista, az egyszemélyes hangfestés mestere. Külön-külön és közös palettáról is alkotnak ezen az esten.

Barabás Lőrinc 2013-as Sastra című albumával nyitotta meg világát a szólózenélés felé, majd ezt követte a 2015-ös Elevator Dance Music. Az Algorhythms a korhangulatnak megfelelően CD-tokba applikált pendrive-ként jelent meg. Eredeti szerzeményeinek megszólaltatásához trombitáján kívül billentyűs hangszereket, loopert és egyéb hangmodulátorokat használ. Olykor meditatív, „chill-out” hangulatot teremt, máskor ritmikusabb szövetet sző, a dance vagy az electro funk irányába mozdul el, de a jazzes játékmódnak sem fordít hátat. Határozott karakterű darabjai szinte filmzeneszerűek, s ugyanez elmondható a hamburgi születésű Niklas Paschburgról is, aki 2018-ban jelentette meg debütáló albumát Oceanic címmel. Paschburg számára a zongora jelenti a kiindulási alapot, amelyre újabb hangrétegeket terít laptopjával, sőt a természetből vett hangmintákkal, akár a hullámok zúgásával vagy a szél zajával. Eszköztárában megtalálható a harmonika és különféle ütőhangszerek is. Zenéjét hallva nem csodálkozunk, hogy kezdetben nagy hatással volt rá Nils Frahm és Ólafur Arnalds, ám mindig is az volt a célja, hogy egyedi, Niklas Paschburg-os világot teremtsen. Ez már a 2020-as Svalbard című albumon is erősen kirajzolódik.

Barabás Lőrinc........................................................trombita, zongora, elektronika

Niklas Paschburg....................................................harmonika, zongora, ütőhangszerek, elektronika

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz!

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!