Program


Barabás bál - farsangi táncvigalom

Barabás bál - farsangi táncvigalom

Barabás bál - farsangi táncvigalom (történelmi társastánc bemutató és tánctanítás) - Mare Temporis
Töltsön el egy igazi Báli Estét a Barabás Villa lakóival!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. vasárnap, 17:00

Barabás bál - farsangi táncvigalom

A reformkori bálok világa elevenedik meg ezen az estén, ahol karaktereink a látogatót a korabeli viselkedés és öltözködés rejtelmeibe is bevezetik.
A tanított táncok 19. századi báltermek népszerű társastáncai közül kerülnek ki, korabeli tánckönyvek leírásait alapul véve. Az egyszerűbb, változatos térformákkal járt vidám csoportos kontratáncok mellett terítékre kerül a 19. század elején népszerűvé váló waltz, a polka, valamint a quadrille is, azaz a négy pár által táncolt francia négyes.

Francia vagy bécsi divat? No és a magyar? Aki divatot választott, elmesélte magáról politikai hovatartozását, anyagi helyzetét. Élő múzeum programunk keretében megmutatjuk, mit illett viselni egy séta vagy épp egy védegyleti bál alkalmával vagy épp hogyan udvarolhatott egy szende ifjú álmai hölgyének.

Bécs vagy Pest? Önállóság vagy alárendelődés? Kossuth vagy Széchenyi? A reformkori politikusoknak sok tényezővel kellett számolniuk munkájuk során, amelyekből néhány dilemmát a látogatókkal is megosztanak, majd felteszik a kérdést: te kit választanál?

A korabeli viseletekben, divatban és táncban is megjelent a “magyaros virtus“…

A táncokat a Mare Temporis Alapítvány táncosai tanítják, korabeli viseletbe öltözve.

Jegyeket kérjük előre megváltani!
A belépéshez védettségi kártya szükséges.

Ajánlatunk


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Először alakítja a sevillai szoknyapecér szerepét a Metropolitanben Simon Keenlyside. A brit bariton a világ valamennyi jelentős dalszínházában fellépett, és New Yorkban is már két évtizede debütált.

Ajánló


Berlin. Az 1930-as évek elején.. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón…

Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a…

A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!