Program


Babaszínház - Nem, nem, hanem

Babaszínház - Nem, nem, hanem

A Vaskakas Bábszínház új bemutatója 0-3 éves gyerekeknek 10 és 11 órakor

A 10 órakor kezdődő előadásra elfogytak jegyeink. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadást 11 órától megismételjük. Javasolt az előzetes jegyvásárlás.

Mi repül el,
ha a kezünk nem fogja?
A kréta? A bögre?
Anyustul a szoknya?
A sajtos vagy más ízesítésű pufi?
A plüssmadár?
Nem, nem, hanem a lufi.

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari - díjas
Jelmeztervező: Tresz Zsuzsa
Zeneszerző: Rab Viki

Játsszák: Ragán Edit és Szúkenyik Tamás

A társulat a babaszínházról:

"Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.
Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen.

Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.

Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet."

 

Ajánló


Parti Nagy Lajos: Moliére ÚRHATNÁM POLGÁR komédia magyar nyelven 2 részben, 5 felvonásban

A 2011-ben készült Életrevalók megtörtént eseményt dolgoz föl: a megható történet és az…

Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a…