Program


Az Ütős nap zárókoncertje / ÜTŐS NAP / BTF 2020

Az Ütős nap zárókoncertje / ÜTŐS NAP / BTF 2020

Anders Koppel: 2. concerto marimbára és vonószenekarra – magyarországi bemutató

Philip Glass: Koncertfantázia két timpanistára és szimfonikus zenekarra

Emmanuel Séjourné: Vibes and Strings – magyarországi bemutató

Mike Perdue: Meta-Marimba – magyarországi bemutató

J. S. Bach: C-dúr szólószonáta, BWV 1005 – III. Largo

Pat Metheny – Lyle Mays: Imaginary Day – Concerto marimbára, vibrafonra és zenekarra (Christopher Deviney átirata) – magyarországi bemutató

 

Közreműködik: Emmanuel Séjourné [3, 6] – vibrafon, She-e Wu [4, 5, 6], Marianna Bednarska [1] – marimba, Tomohiro Ando [2], Joó Szabolcs [2] – timpani, Concerto Budapest

Vezényel: Rácz Zoltán

Az ütőhangszerre vagy ütőhangszerekre írt versenyműveket felvonultató, nagyszabású koncerten a Concerto Budapest – kivételes képességű szólisták közreműködésével – a műfaj legizgalmasabb darabjaiból ad áttekintést.

A lengyel Marianna Bednarska az egykor rockzenészként is aktív Anders Koppel marimbaversenyének szólistájaként lép színpadra. A hangverseny legmonumentálisabb, leghangosabb és leglátványosabb darabja Glass timpanikra írt versenyműve lesz: a színpad előterében egy tucat üstdobot kell majd elhelyezni.

A francia zeneszerző, tanár és ütőhangszeres előadóművész, Emmanuel Séjourné először saját darabjának megszólaltatásában működik közre, majd a jazzgitáros-zeneszerző Pat Metheny számaiból kialakított kettősversenyben csatlakozik hozzá a zeneszerzőként és tanárként is igen aktív She-e Wu, a 2017-es ősbemutató marimbaszólistája.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánló


Kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállítás gyerekeknek és családoknak Budapest szívében, a Király…

Az előadás a színészek személyes történeteiből építkezik.