Program


Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 3. csütörtök, 18:00

2019.10.03   
A keleti szőnyegek múltja és jelene – Az ezerarcú műtárgy előadássorozat
Szőnyegtörténeti kalandozás az ókortól napjainkig

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek. Kalandozásunk során Közép-Ázsia romvárosaiból Perzsia palotanegyedein át eljutunk egészen Erdélyig, ahol a protestáns erődtemplomok által évszázadok óta őrzött szőnyegeivel ismerkedhetünk meg. Az előadáson szó esik ezen textíliák különleges funkciójú, szokatlan anyagú és rejtélyes díszítettségű példányairól is.

Előadó: Görbe Márk

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadássorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is.

További információk és a sorozat részei mutargyakejszakaja.hu weboldalon megtalálhatóak.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!