Program


Átlátszó Hang 2023 - Gyárfás - Bolcsó (HU), Mn'JAM experiment
6

Átlátszó Hang 2023 - Gyárfás - Bolcsó (HU), Mn'JAM experiment

A Mn'JAM experiment egy audiovizuális projekt, amely a művészetben a technológia segítségével feszegeti a határokat.
A 2019-ben alakult Gyárfás - Bolcsó duó célja a folyamatos dialóguson alapuló együttjáték, amely az egyenletes ritmika helyett a természetre és az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 21. szombat, 20:00

Mn'JAM experiment
M - ének, loopok, effektek
JAM - vizuál

Ez nem csak egy zenei show, mert JAM (a vizuális művész) képekkel, lézerrel és fényekkel is játszik. Nem csak egy fényshow, mert a zenét alakítják és improvizálnak is. Ez nem csak elektronikus zene, bár a legtöbb hang elektronikával generált. Ez nem is jazz, bár rengeteg a komplex harmónia, ritmus és egy jó adag improvizáció is van benne... és mindezek mellett ez egy hibrid show, amely magában foglalja a cross art formák lényegét.

Ebben a projektben JAM egy teljesen új kategóriát nyit meg az élő előadáson belül. Az általa irányított elektronikus hangok mellett élő vizuális művész, aki zenészként is fellép. JAM a a színpadon gombokat nyomogat, potikat és lemezjátszókat forgat, úgy "játszik" a zenekarral, mintha ő maga is a zenekar egyik tagja lenne. A hangokon túlmenően a tevékenységei a vizuált is és világítást is befolyásolják.

M a hagyományos éneklést élő loopokkal teszi innovatívvá rengeteg effekttel megfűszerezve. A szöveg nélküli dalok, a vokális improvizáció és a loopolt textúrák növelik azt a lehetséges módot, ahogyan ez az énekes kifejezheti magát, lehetővé téve, hogy hangszerként is működjön. Őszintén hisznek abban, hogy miután a jazz újítói évtizedekig a zenei fejlődésre koncentráltak (dallam, ritmus, harmóniai progresszió stb.), ez a műfaj tökéletes eszköz arra, hogy egy új irányt mutasson.

A Mn'JAM experiment világszerte fellépett már olyan fesztiválokon, mint a So What's Next, Mladi Ladi Jazz Fesztivál, Sudtirol Jazz Fesztivál, Cairo Jazz fesztivál, Mozaic Jazz fesztivál Romániában, a Kolkata Jazz fesztivál, Fringe Fesztivál és az Oct Loft fesztivál. Valamint olyan ikonikus helyszíneken, mint a Kimmel Center for Preforming Arts (Philadelphia), a Casa da Música (Portugália) és a Fridge Warehouse Dubaiban, hogy csak néhányat említsünk.

Gyárfás - Bolcsó
Bolcsó Bálint - elektronika
Gyárfás Attila - dobfelszerelés, gong szintetizátor

A 2019-ben alakult duó célja a folyamatos dialóguson alapuló együttjáték, amely az egyenletes ritmika helyett a természetre és az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul. Nemrég jelent meg Tabbis című lemezük elektroakusztikus hangzásokból kiinduló szabad improvizációkkal, melyeket egy-egy Babits-vers elolvasása után rögzítettek.

Ajánlatunk


Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel.

MAZSOLA ÉS TÁDÉ zenés bábjáték előadja a Budapesti Ametist Bábszínház

Ajánló


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Opera tizenhárom jelenetben, két részben, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!