Program


Antonio Castrignano / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Antonio Castrignano / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Antonio Castrignano-t új lemezével a legjobb formájában csíphetjük el Budapesten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 22. péntek, 20:00

Antonio Castrignano
EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Az 1977-es születésű Antonio Castrignanò a salentói muzsikát, azaz az olasz csizma sarkának, Puglia déli régiójának zenéjét játssza, a pizzica vad, ritmikus transzától a szentimentális énekekig, de miközben a nyers energiákat és a tiszta érzelmeket társítja egymással, meg is újítja a régió hangzásvilágát. A filmzeneszerzőként is sikeres zenész legutóbbi albumával, a 2022-ben megjelent Babilonia című lemez anyagával érkezik a Müpába, és ad elő sokszínű, szokatlan hangszerelésű dalokat, amelyek egyszerre hatnak a végtagokra és a szívre is.

Antonio Castrignanò gyermekkora óta szűkebb hazája, a Salentói-félsziget zenéjét kutatja, játssza, frissíti fel. A hagyományokból indul ki, de nem ragad le azoknál, hanem meglepő hangszerpárosításokkal, a tradíció és az innováció keresztezésével hoz létre egyedit. Karrierje a kétezres évek elején indult, olyan ismert tradicionális helyi formációk tagjaként, mint a Canzoniere di Terra d'Otranto és a Canzoniere Grecanico Salentino. Szólókarrierje a Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült, a velencei filmfesztiválon Ezüst Oroszlán-díjat kapott 2006-os Aranykapu (Nuovomondo) című film zenéjével robbant be, hogy aztán eddig négy kiadványon át (Mara la Fatía - 2010, Fomenta - 2014, Aria Caddhipulina minialbum - 2018, Babilonia - 2022) érlelje a hagyományos népzene és a kortárs zene között tökéletes egyensúlyban tartott dalait. Közben filmzeneszerzőként (Bellas Mariposas, 2012) is sikeres maradt, tánctársulatnak írt színpadi művet, dolgozott a megbecsült olasz zeneszerzővel, Ludovico Einaudival, vagy a Police-ból ismert Stewart Copelanddel, és a salentói zene megújításának egyik referenciapontjává vált. Új lemezével a legjobb formájában csíphetjük el Budapesten.

ének, csörgődob - Antonio Castrignanò

Közreműködők:
harmonika: Rocco Nigro
basszusgitár, mandola: Giuseppe Spedicato
buzuki: Gianni Gelao
hegedű: Luigi Marra
gitár, mandolin: Maurizio Pelizzari

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!