Program


Antall József25+

Antall József25+

Antall József 25+ emlékhangverseny

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 10. hétfő, 19:30

1993 decemberében e napon adta fel a harcot az első magyar szabadon választott miniszterelnök szervezete a kórral szemben. Nem kért fájdalomcsillapítást, tiszta tudattal az utolsó pillanatig kormányzott – egy eleve lehetetlen történelmi helyzetben átvéve az ország irányítását. Antall József élete, felkészültsége, kormányzása és halála is példaértékű: ’56 szelleme, a kereszténység védelme, az európai szabadságeszmény hangsúlyai, a regionális V4-gondolat és a vállalt kamikazekormányzás, az igazságtalan támadások sora, türelem és bölcsesség. És hálaadás. Emlékhang-versenyünkön a neki ajánlott és az életművéhez illő gondolatok jegyében fogant művekből válogatunk.

Beethoven Egmont-nyitány
Verdi Don Carlos – Szabadság-kettős
Kocsár Miklós Csellóverseny (1994) – Antall József halálára
Kodály Budavári Te Deum

Szólisták:
Devich Gergely
Pataky Dániel
Szegedi Csaba
Szemere Zita
Balga Gabriella
Bakonyi Marcell

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara

Karmester: Kocsár Balázs

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!