Program


Anders Thomas Jensen: Ádám almái

Anders Thomas Jensen: Ádám almái

Ádám, a neonáci néhány hónapnyi közmunkára érkezik egy távoli plébániára, ahol azt a feladatot tűzi ki maga elé, hogy almás lepényt süt a kert almáiból. Azt gondolja, ezzel könnyen megússza a büntetést, ám ezt az egyszerű munkát sem sikerül akadályok nélkül végrehajtania.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 12. csütörtök, 15:00

Anders Thomas Jensen: Ádám almái
példázat-játék

Ön még hisz az emberek megváltoztathatóságában?

Ádám, a neonáci néhány hónapnyi közmunkára érkezik egy távoli plébániára, ahol azt a feladatot tűzi ki maga elé, hogy almás lepényt süt a kert almáiból. Azt gondolja, ezzel könnyen megússza a büntetést, ám ezt az egyszerű munkát sem sikerül akadályok nélkül végrehajtania. Sőt, egy idő után egyre inkább az foglalkoztatja, hogy bebizonyítsa a gyülekezet vezetőjének, Ivánnak, hogy Isten a hibás minden rosszért. Iván viszont minden csapás ellenére rendületlenül, már-már vakon hisz az emberi jóságban és Isten erejében, holott a rábízott emberek folyamatosan kijátsszák, és semmi jele, hogy javukra válna az itt töltött idő. Látszólag. Ádám és Iván küzdelme egyszerre komikus és brutális, megindító és naiv helyzetek sorát hozza. 

A színdarab Anders Thomas Jensen azonos című, 2005-ös dán-német filmje alapján készült, az előadás mégsem csak a film egyszerű színpadra állítása.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!