Program


Amadinda Percussion Project - Hommage à Balázs Oszkár

Amadinda Percussion Project - Hommage à Balázs Oszkár

Az immár 35 éve töretlen népszerűségnek örvendő Amadinda Ütőegyüttest aligha szükséges részletesen bemutatni. Az együttes tagjai közül többen hosszú ideje tanítanak is, mi több, a tanterem és a hangversenyek világát egy komplex kezdeményezés, az Amadinda Percussion Project elnevezésű műhelymunka és koncertfolyam révén össze is kapcsolták a közelmúltban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 12. kedd, 19:00

Amadinda Percussion Project
Hommage à Balázs Oszkár

Balázs Oszkár: Nyolc trió
Balázs Oszkár: Utazás Pentatóniába
Balázs Oszkár: Három burleszk

SZÜNET

Balázs Oszkár: Integráció
John Cage: Amores
Balassa Sándor: Quartetto per percussioni, op. 18

Közreműködnek: a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, a Dunaharaszti AMI, a Bartók Konzervatórium ütőhangszeres növendékei (felkészítő tanárok: Tóth Benedek, Bojtos Károly, Holló Aurél)
A Zeneakadémia ütőhangszeres hallgatói
Amadinda Ütőegyüttes


Az immár 35 éve töretlen népszerűségnek örvendő Amadinda Ütőegyüttest aligha szükséges részletesen bemutatni. Az együttes tagjai közül többen hosszú ideje tanítanak is, mi több, a tanterem és a hangversenyek világát egy komplex kezdeményezés, az Amadinda Percussion Project elnevezésű műhelymunka és koncertfolyam révén össze is kapcsolták a közelmúltban. A program 2017-ben indult, de máris bebizonyosodott, hogy nem csak a Bartók Konzi és a Zeneakadémia diákjait gazdagítja izgalmas tapasztalatokkal, hanem a közönséget is. A novemberi koncert Balázs Oszkárnak (1936–2018) kíván emléket állítani, akiről Rácz Zoltán így emlékezett meg a közelmúltban: „Ha megpróbálnánk végiggondolni, mi minden fért Balázs Oszkár kivételes pályafutásának évtizedeibe, nagy valószínűséggel kudarcot vallanánk, tevékenysége oly sokrétű volt. Muzsikus, iskolát alapító tanár, zeneszerző, a Budapesti Ütőegyüttes megalapítója és művészeti vezetője, hangszerkészítő ezermester. Emögött a sokféleség mögött ott állt egy kivételes személyiség, aki egész életében nagyvonalúan ajándékozott meg bennünket – tanítványait és kollégáit – munkájának gyümölcseivel, derűjével és talán ami a legfontosabb, ránk áldozott idejével, megszámlálhatatlanul sok emlékezetes órával. Ha megpróbálnám megfogalmazni, hogy mit köszönhetek neki, egyszerűen fogalmaznék: azt, hogy elindított egy olyan pályán, ami máig betölti az életemet, hogy azzal foglalkozhatok, ami a legjobban érdekel: zenével. Vannak dolgok, amit az ember csak évtizedek után ért meg teljes mélységében. Balázs Oszkár életműve is ilyen, évtizedek elteltével értettem meg igazán a nagyságát.” A műsor első részében három olyan kamarazenei mű hangzik el, amit Balázs Oszkár pályakezdő tanítványainak komponált. A műveket olyan korú gyerekek adják elő – az Amadinda tagjainak társaságában – akiknek felkészítő tanárai, zeneiskolás tanulmányaik során, szintén ezeken a műveken tanulták a hangszerek használatát, és sajátították el az együtt zenélés örömét. A koncert második részében egy Balázs Oszkár kompozíció mellett két másik jelentős mű is elhangzik, amelyek már képzett hangszereseket igényelnek és amelyeket a Balázs Oszkár által életre hívott Budapesti Ütőegyüttes tűzött először műsorára a 70-es években, majd később az Amadinda programjaiban is gyakran szerepeltek.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!