Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. csütörtök, 19:00

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Néphagyomány a fejlesztő pedagógiában

 

Tatárné Nagy Ágnes munkásságát a néphagyomány és a fejlesztő pedagógia egyedi találkozása jellemzi: néptánc foglalkozást tart óvodáskorú mozgássérült gyermekeknek, baba-mama csoportot és gyermek néptánccsoportot vezet. 

A konduktív pedagógia a mozgássérült gyermekek fejlesztésével és rehabilitációjával foglalkozik. Ágnes ebbe, a Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagógiai módszerbe szövi bele az énekes-mozgásos népi játékok és a néptánc elemeit. 

Hogyan ér össze a gyermekfolklór és a konduktív pedagógia eszköztára? A gyakorlatban is jártas fiatal neveléskutató szakember segítségével ezt az izgalmas témát járjuk körbe a februári Általvető műsorában. 

 

Házigazda: Sándor Ildikó 

Közreműködik: Guessous Mesi (és Barvich Iván, Boros Gerzson Dávid)

 

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy… karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Ha az unokája hajnali háromkor becsönget egy biciklit tolva, nagy hátizsákkal, hogy csak éppen erre járt, akkor mit tesz a jó nagymama? Először is, a fülébe egy hallókészüléket, aztán pedig nekilát, hogy szállást biztosítson a nagy utazónak.

Ajánló


Michael Volle az utolsó Verdi-opera címszerepében - a nagy német dalnok mint hájas lovag: első pillantásra ezt az élményszerű találkozást…

Pintér Béla: Anyaszemefénye zenedráma A Pintér Béla és Társulata valamint a Katona József Színház koprodukciója

Az év leginnovatívabb fitness rendezvénye! A jövő a sportban is megérkezett!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!