Program


Alba Regia Táncegyüttes – Mesenép – Eltáncolt mesék sorozat

Alba Regia Táncegyüttes – Mesenép – Eltáncolt mesék sorozat

Eltáncot mesék sorozat
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 12. vasárnap, 11:00

A produkció tanítómesék gyűjteménye: hol a méltó jutalom, hol a büntetés az igazságosság tükrében kerül mérlegre, s a döntő szó a közönségé. Az együttes legújabb egyestés táncprodukciója a „színházszerűséget” előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban.
Közvetlen színházi élményként a nézőkkel együtt értelmezik a társadalmi és erkölcsi normákat, azok emberi mivoltunkra gyakorolt hatásait e meséken keresztül – mindezt megannyi zenével és tánccal, a Kárpát-medence soknemzetiségű népi kultúráját bemutatva.

A tájegységeken és korszakokon átívelő produkcióval nagy utat tesznek meg az élet ugróiskolájában, tanulságos epizódokon át jutva el a közösség örök élményének, megtartó erejének tapasztalásáig: mi magunk vagyunk, vagy lehetünk a mesenép!

Rendező: Novák Péter
Koreográfusok: Majoros Róbert és Molnár Gábor
Zeneszerző: ifjabb Csoóri Sándor „Sündi”

Jelmez: Furik Rita és Majorosné Szabó Veronika

Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk az érdeklődőket!

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!