Program


Alba Regia - PartiTúra

Alba Regia - PartiTúra

PartiTúra – beavató a klasszikus zene titkaiba
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra-sorozatának beavató koncertje
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 21. hétfő, 11:00

A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar immár több mint egy évszázados múltra tekinthet vissza: jogelődje az 1901-ben alakult Székesfehérvári Zenekedvelők Egyesülete vidéki viszonylatban páratlan méretű és színvonalú zenekara volt, amely – többek között Fricsay Richárd, a kiváló katonakarmester vezetésével – sikerrel alapozta meg a szimfonikus hangversenyek gyakorlatát a városban. Az együttest 1950-ben Székesfehérvári Szimfonikus Zenekar néven alakították újjá: sokáig a Vörösmarty Színházzal szoros együttműködésben dolgozott, egészen 2015. január 1-i önállóvá válásáig.

A zenekaron belül Ruff Tamás igazgató felkérésére 2021-ben kortárs zenei műhely alakult Dobri Dániel zeneszerző vezetésével, aki a modern zene mellett kiemelt figyelmet fordít a klasszikus zene népszerűsítésére is a fiatal generáció körében. Az Alba Regia Szimfonikus zenekar PartiTúra elnevezésű közönségnevelő koncertsorozata az általános iskolásoktól a középiskolásokig minden korosztálynak kínál olyan programot, amelyen keresztül a fiatalok az adott műsornak megfelelő módon ismerhetik meg a klasszikus zenét, annak különböző korszakait és műfajait. Tematikus, 45 perc hosszúságú koncertjeink
rendhagyó énekóraként is funkcionálnak: az elhangzó darabok között Dobri Dániel a zeneszerző szemszögéből mesél a művekről, a közönséget is aktívan bevonva a kommunikációba. Meggyőződésünk, hogy a PartiTúra-sorozat jó kiindulásként szolgál a fiatalok számára a klasszikus zene értékeinek megismeréséhez, abban a reményben, hogy felnőttként a zenekari koncertek bérletes közönsége legyen belőlük. Programjainkat ugyanakkor nemcsak a gyermekeknek és fiataloknak, de minden korosztálynak ajánljuk, 9 éves kortól 99 éves korig!

A 2022-2023-as évad első PartiTúra hangversenyén Franz Joseph Haydn zenéjével ismerkedhet meg a közönség. A szimfonikus zenekari beavató koncerten megfejtjük, hogy mit jelent a zenei történetmesélés, és hogyan festett a hangok segítségével a bécsi klasszicizmus első nagy mestere.

Műsor:
Joseph Haydn: Az este - szimfónia (részletek)
Joseph Haydn: A vadászat - szimfónia (részlet)
Joseph Haydn: Búcsú - szimfónia (részletek)

Műsorvezető:
Dobri Dániel, az ARSO kortárs művészeti vezetője

Ajánlatunk


Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!