Program


ADYVA – Ady és három múzsája – Ady100 - Várkert Irodalom

ADYVA – Ady és három múzsája – Ady100 - Várkert Irodalom

100 éve halt meg Ady Endre (1877-1919), az egyetemes magyar irodalom kiemelkedő alakja, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A Várkert Irodalom tematikus ADY napján célunk az, hogy a magyar irodalom egyik legnépszerűbb szerzőjét több oldalról mutassuk meg: a költő, a publicista, a nagy utazó, a szerelmes és vágyakozó férfi egyaránt fókuszba kerül programjainkon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 19:00

Felolvasó színházi előadás

Mit jelentett Adynak a nő, a szerelem? Hogy emlékeznek rá az asszonyok, milyen versek, naplók mesélnek a mának a költőről, és hogyan írta meg Ady kalandjait vagy gyötrő szerelmeit? Ady élete nyitott könyv, Csinszka és Léda nevét és a hozzájuk írott verseket már általános iskolában tanuljuk. Ady Endre élete és költészete át van itatva szerelemmel, vággyal, érzelmekkel, paranccsal és érintéssel - asszonyokkal és szerelmes éjszakákkal. Két meghatározó, jelentős kapcsolatán túl Dénes Zsófia, egy-egy rövid epizódra pedig Rienzi Mária és Bőhm Aranka, Karinthy Frigyes későbbi felesége is megjelenik életében és verseiben.

 

Ady: Kaszás Gergő

Múzsák: Takács Kati ,Törőcsik Franciska ,Ónodi Eszter

Narrátorok: Juhász Anna és Ugron Zsolna

Rendező: Seres Tamás

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!