Program


Ádám almái

Ádám almái

A misztikus elemekkel tarkított, bizarr szituációkat, meglepő fordulatokat, szellemes és szerethető karaktereket felvonultató cselekmény bár rendkívül szórakoztató, végső soron a bennünk élő Jó és Rossz küzdelmének egyetemes kérdésköreit feszegeti, méghozzá bibliai történetekhez méltó magasztossággal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 13. kedd, 19:00

Anders Thomas Jensen: ÁDÁM ALMÁI
szatíra
rendező: Horváth Illés

A neonáci, az arab és az erőszaktevő teniszbajnok elindulnak együtt kirabolni egy benzinkutat. Ez most kivételesen nem egy vicc kezdete, hanem egy tipikusan skandinávokra jellemző abszurd humorú történet egyik epizódja. Egy történeté, melyben Isten és a Sátán küzdelme egy almáspite körül örvénylik.

A vidéki rehabilitációs központ életét – ahol börtönviselt, deviáns alakok igyekeznek jó útra térni, s melyet meglehetősen eredeti módon irányít egy Ivan nevű különc pap – fenekestül forgatja fel Adam, az újonnan érkező, sötét múltú, és még sötétebb lelkű skinhead.
 
Szereposztás
Ivan........................... Hüse Csaba / Mészáros Tibor
Adam........................ Boros Bence
Gunnar...................... Kalmár Tamás
Khalid....................... Nyári Oszkár
Sarah........................ Krajcsi Nikoletta
Kolberg..................... Tóth Géza
Paul........................... Hunyadkürti György
Holger........................ Sándor Soma eh.
Nalle.......................... Kisari Zalán

valamint: bőrfejűek

Alkotók
Dramaturg: Vörös Róbert
Díszlettervező: Vereckei Rita
Jelmeztervező: Gálvölgyi Anett/Miovácz Márton
Zene: Zságer Varga Ákos
Világítástervező: Memlaur Imre
Szcenikai vezető: Szalai József
ügyelő: dr. Szűcs László
segédügyelő: Kocsmáros Vivien
súgó: Csorba Mari
segédrendező: Bereczki Csilla – Kirsch Veronika
Rendező: Horváth Illés

Ajánlatunk


A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!