Program


Ábrahám Márta és Kovalszki Mária

Ábrahám Márta és Kovalszki Mária

Kamarazene karnyújtásnyira
Ábrahám Márta és Szokolay Balázs
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 21. szombat, 19:00

Dukay Barnabás: árnyék mutatta idő (hangszeres motetta hegedűre és cselesztára)
Bartók: Andante, BB 26b
Lajtha: Szonatina hegedűre és zongorára, op. 13
Dohnányi: cisz-moll hegedű-zongora szonáta, op. 21
SZÜNET
Janáček: Hegedű-zongora szonáta
Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45

Ábrahám Márta (hegedű), Szokolay Balázs (zongora)

A fiatal Bartók 1900-as évek legelején írt, hegedűre és zongorára komponált darabjait néhány korabeli kritikus Brahms vagy Grieg hatása alatt álló műveknek tekintette. Azt már nem részletezték, hogy az ifjú szerzőre Brahms vagy Grieg gyakorolt-e erősebb hatást. Utóbbit egészen egyszerűen ellenőrizhetjük Ábrahám Márta és Szokolay Balázs koncertjén, melynek műsorát a gazdag duórepertoár kevésbé gyakran megszólaltatott remekműveiből állították össze. S hogy a norvég zeneszerző az érett Bartók számára is minta maradt, arra példa Grieg 3. szonátája, melynek mindegyik tételében ott lüktetnek hazája népzenéjének dallamai és ritmusai. Lajtha László Szonatinájának neobarokk hangvétele, Bachot idéző textúrája pedig „haladó szellemű közönség előtt mindig biztos sikerre számíthat” – vélekedett egykoron Kerntler Jenő zongoraművész és zenei szakíró. Ő természetesen még egy további feltétel jelenlétét is fontosnak tartotta: csakis „elsőrangú előadók” kezére bízná a művet. Például Ábrahám Mártára és Szokolay Balázsra.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!