Program


A XX.század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-) - Gimesy Péter művészettörténész

A XX.század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-) - Gimesy Péter művészettörténész

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 3. hétfő, 18:30

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

2019. június 3., hétfő – 18.30

A XX. század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-)

Az előadás a XX. század második felének rendkívül szövevényes művészeti irányzatait tekinti át, fő célja az absztrakt stílusok közötti különbségek érzékeltetése. Az amerikai és az európai művészet párhuzamos bemutatása közben a ma már klasszikussá vált mesterek – Pollock, Bacon, Warhol – életművének rövid áttekintése adja a főbb fordulópontokat. A sorozat utolsó részében Gimesy Péter az elmúlt 30-40 év legérdekesebb művészeti fejleményeiről is igyekszik áttekintést adni. A szelektálás természetesen még nem lehet teljes körű, hiszen ez a korszak jelenleg is tart. A hatvanas-hetvenes években induló performance művészet – Nitsch – és a hiperrealizmus – Chuck Close – bemutatását követően a minimal art, a koncept art és a legfrissebb kortárs tendenciák is említésre kerülnek.

Ajánlatunk


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!