Program


A VARIDANCE és a Bartók Színház bemutatja: Nem leszek a játékszered
5

A VARIDANCE és a Bartók Színház bemutatja: Nem leszek a játékszered

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 22. vasárnap, 19:00

A VARIDANCE és a Bartók Táncszínház bemutatja

Nem leszek a játékszered

Slágermese a 60-as évekről élőzenével

 

Magyarország – 60-as évek. 1966-ban volt az első Táncdalfesztivál. Kovács Kati énekelte: „Én nem leszek sohasem a játékszered…” Megosztott első helyezést nyert (Toldy Máriával). Az idősebbek Koós János-, Korda György-, Toldy Mária-pártiakra szakadtak szét, a formálódó beatnemzedék Illés-, Metró-, Omega-, Kovács Kati-rajongókra. 1966-tól megjelentek a Centrum áruházak is. Konfekció volt „Ez a divat” módra. A gyárakban pedig az egyenrend egyenruhái. A miénk volt „legvidámabb barakk” a szocialista országok között. A Nem leszek a játékszered koncertszínházi előadásunk egykori slágerekkel mesél el egy történetet. Két énekes színésznő, öt zenész és a Bartók Színház tánctagozata közösen idézik elénk a már letűnt, de máig ható kort és annak hangulatát. 

Az előadásban szereplő betétdalok szerzői: Bágya András, G.Dénes György, Gyulai Gaál János, Hajnal István, Horváth Jenő, László Endre, Polgár Tibor, Tomsits Rudolf az Umpa ügynökség engedélyével kerültek előadásra 

Időtartam:

60 perc 

Szereplők:

Kecskés Tímea, Siménfalvy Ágota 

Zenekar:

Tótin Katalin (zongora)

Tótin István (klarinét)

Kis Alexandra (brácsa)

Károlyi Dóra (cselló)

Müller Tamás (dob) 

Alkotók:

Zeneszerző: Farkas Bence

Látványtervező: Rákay Tamás

Jelmeztervező asszisztens: Jaklics Liliána

Koreográfus: Dunaveczki Éva

Koreográfus asszisztens: Perger Balázs

Dramaturg: Balassa Eszter

Rendezőasszisztens: Szekeres Petra

Rendező: Csadi Zoltán 

Táncolják:

Asbolt Eszter Anna, Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kecskeméti Gergely, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Veres Tamás, Végső Zsolt, Zolja Adél 

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza 

Az előadásban stroboszkóp szerepel.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!