Program


A művészet templomai - Pompeji - A bűnös város

A művészet templomai - Pompeji - A bűnös város

olasz művészeti ismeretterjesztő film, 90 perc, 2021
eredeti nyelven, magyar feliratal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 18. szombat, 13:00

Rendező: Pappi Corsicato

Narrátor: Isabella Rossellini 

 

Pompeji nem egyszerűen város, hanem egy legenda. A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje feltárja a titkokkal övezett város rejtélyeit, melyek a történelem során erőteljesen befolyásolták az egyetemes kultúra és művészet fejlődését, a neoklasszicizmustól a kortárs művészetekig; a városba látogató, azt megtapasztaló vagy azt éppen fantáziával újrateremtő, jelentős képzőművészek rajzaitól és festményeitől az irodalmárok műveiig: az ifjabb Pliniustól Picassóig, Emily Dickinsontól Jean Cocteau-ig.

Az Isabella Rossellini (Kék bársony, Veszett a világ) narrációjával elkészült film különlegessége, hogy a témáról készült ismeretterjesztő filmekkel ellentétben nem a vulkánkitörésre helyezi a fő hangsúlyt, amelynek Pompeji megsemmisüléséhez vezetett, hanem érdeklődésének homlokterében az eleven ókori város áll. Azt vizsgálja neves művészettörténészek és szakértők segítségével, hogy miként élhették a város egykori polgárai a mindennapjaikat: mivel tölthették szabadidejüket, hogyan élvezhették az életet, gyakorolhatták vallásukat.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!