Program


A magyar Szent Korona tizenegy hazatérése (1205–1978) - Pálffy Géza történész előadása

A magyar Szent Korona tizenegy hazatérése (1205–1978) - Pálffy Géza történész előadása

Pálffy Géza előadása a Szent Korona eddig ismeretlen kalandos fejezeteibe kalauzolja a hallgatóságot. A 2012 óta működő „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője az elmúlt esztendők friss kutatási eredményei alapján elsősorban a következő izgalmas kérdésekre keresi a választ: Lehet-e még újat mondani a magyar koronáról? Hányszor, milyen okokból és körülmények között vitték külföldre legfőbb nemzeti kincsünket?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 8. kedd, 19:00

Hol jártak legtöbbször felségjelvényeink a határokon túl? Valóban törvénytelen volt az elvitelek többség? – mint gyakran állítják. Végül pedig mikor és mennyiben voltak sorsfordító események a korona hazatérései történelmünkben? A magyar koronázási jelvények nyomába eredve új megvilágításba kerülnek nemzeti ereklyénk külföldi kalandjai.

 

Időtartam: 60 perc

 

Esőnap: 2020. szeptember 15.

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a T9-Az Első Bástya legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a T9-Az Első Bástya az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével várunk.  

A T9-Az Első Bástya fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja.
Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyeket visszaváltani nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről T9-Az Első Bástya közleményt ad ki.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!