Program


A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendég: Tóth Vera

A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendég: Tóth Vera

A világ legnagyobb Cigányzenekara!
A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi magyar értéket képvisel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 1. csütörtök, 19:00

A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendég: Tóth Vera

100 Tagú Cigányzenekar

A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.
A 36. esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália,Európa számos városaiban,több mint ezer koncertet adott.A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.
E, mesterművek betanulására illetve új darabok megtanulására,2021.áprilisától kiváló lehetőséget kaptak a 22. kerület Polgármesterétől,Karsay Ferenc Polgármester úrtól és Budafok-Tétény polgáraitól,nevezetesen egy új, modern próbatermet a Cziffra György Kulturális Központ koncerttermét.

A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi magyar értéket képvisel.

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata”néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014.március 18 tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcs teljesítménye.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!