Program


7 hegycsúcson a világ körül - Neszmélyi Emil előadása

7 hegycsúcson a világ körül - Neszmélyi Emil előadása

Dumaszínház est

Közös utazás a világ körül egy igazi Everest-csúcsmászóval. A műfaj továbbra is az elbeszélés művészete, a „spoken word”, ami továbbra sem nélkülözi a humort.

Neszmélyi Emillel ezúttal közösen utazhatunk el hét földrészre, miközben azok legmagasabb hegycsúcsait is bejárjuk. Kiderül majd persze, hogy miért is hét földrész az általunk ismert hat kontinens. Az Everest, az Antarktisz, Alaszka és a többi titokzatos, izgalmas és néha veszélyes hely bőséggel szolgál történetekkel, főleg, ha valaki úgy látja a világot, mint Emil.

Kiderül, hogy miért indul el egy ügyvéd ilyen veszélyes világkörüli kalandra. De milyen hideg volt az Antarktiszon? Miért kellett Alaszkában, az Everesten és máshol is életeket menteni? Milyen egy éneklő vadkutya Pápuán? Miért vannak múmiák az Andokban? Milyen az ausztrál erdőtüzek elől menekülni és mi is az a „Hét hegycsúcs kihívás”?

Neszmélyi Emil az első magyar, aki észak felől mászta meg az Everestet, és aki befejezte mindkét változatát ennek a bizonyos Hét hegycsúcs kihívásnak. Ezt a világon csak pár százan tudták rajta kívül teljesíteni. Új estjén továbbra is azt érezhetjük, hogy ott vagyunk mellette a kalandok minden percében akár nyolcezer méter fölött is. Aki hallotta már őt, tudja ezt, aki nem, meg fogja tapasztalni.

Az előadást 12-től 100 éves korig minden korosztálynak ajánljuk.


 

Jelenlegi színházlátogatási feltételeinket ITT találja.

Ajánló


Igazi slágeroperát láthat a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Mark St. Germain: Freud's last session című darabja Magyarországon. Jordán Tamás partnere Alföldi…