Program


"4 VILÁG, 4 ÉVSZAK" - Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

"4 VILÁG, 4 ÉVSZAK" - Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

A produkció a klezmer, a romantikus zene, a liturgikus dalok és a barokk kor találkozását ígéri egy könnyű, későnyári estén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 19:00

24. Zsidó Kulturális Fesztivál
2022. szeptember 4-12.

„4 VILÁG, 4 ÉVSZAK”
KORCSOLÁN ORSOLYA ÉS AZ ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR

Velence zsidónegyede a Cannaregio pezsgő utcáival már a barokk korban magával ragadta az embereket, s nem lesz ez másként a mostani műsor varázslatos „zenei utazásán” sem, amelyen Korcsolán Orsolya világjáró hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar kalauzol minket.

Négy világ találkozik: Max Bruch romantikája, amely az őszi ünnepek legszebb liturgikus dallamait hozza el a koncertermekbe; az ifjú Mendelssohn pezsdítő, vibráló vonósszimfóniája; Jávori Fegya hegedűre és zenekarra komponált klezmer-Doynája; valamint a barokk legnagyobb olasz mestere, Antonio Vivaldi Négy évszak című versenyműve magával ragadó estét kínál a hallgatóknak. Igazi nyáresti kalandozásra hívnak mindenkit világok és évszakok között a Rumbach utcai zsinagóga különleges épületében.

Program:
Max Bruch: Kol Nidre
Felix Mendelssohn Bartholdy: 7. D-dúr vonós szimfónia
Jávori Ferenc: Doyna
Antonio Vivaldi: Négy évszak

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!
* Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!