Program


25 éves a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar

25 éves a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar

A Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar 1995. október 1-én, a zene világnapján alakult meg egykori lelkes „istvános” zenekari tagokból. Negyedszázados évfordulójuk alkalmából a magyar zeneirodalom remekeiből összeállított műsorral lépnek a közönség elé.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 8. vasárnap, 19:30

25 éves a Szent István Gimnázium
Jubileumi Szimfonikus Zenekar

A Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar 1995. október 1-én, a zene világnapján alakult meg egykori lelkes „istvános” zenekari tagokból. Negyedszázados évfordulójuk alkalmából a magyar zeneirodalom remekeiből összeállított műsorral lépnek a közönség elé. A Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya az 1837-ben megnyílt Nemzeti Színház félévszázados jubileumára készült. Az indító fanfártéma, a Szózat és a Himnusz egyes dallamfordulatai valóban ünnepi hangulatot keltenek. A Liszt Ferenc egybekomponált, de négy különböző karakterű részt tartalmazó Esz-dúr zongoraversenyét ez alkalommal Pellet Sebestyén, a Zeneakadémia tehetséges fiatal hallgatója szólaltatja meg. A liszti magyar rapszódiáktól örökölt szerkezetben írta Bartók az 1. rapszódiát, amely Bocsák Gábor – a zenekar koncertmestere – szólójával hangzik el. A Kodály Psalmus Hungaricusának előadásában a zenekar régi kapcsolatai elevenednek meg, egyrészt a tenor szólót éneklő Molnár András személyében, másrészt a közreműködő kórusok tekintetében. Vezényel a zenekarral közel „egyidős” Juhász Bence karmester-kóruskarnagy, a Zeneakadémia doktori iskolájának hallgatója.

Műsor:

Erkel: Ünnepi nyitány
Liszt: Esz-dúr zongoraverseny
szünet
Bartók: 1. rapszódia, BB 94b
Kodály: Psalmus Hungaricus, op. 13


Közremuködnek:

Pellet Sebestyén - zongora
Bocsák Gábor - hegedű
Molnár András - tenor

Budapesti Lantos Kórus (művészeti vezető: Gerenday Ágnes)
Liszt Ferenc Általános Iskola gyermekkórusa (művészeti vezető: Kovács Katalin)
Óbudai Kamarakórus (művészeti vezető: Erdős Ákos)
Vasas Művészeti Alapítvány Vass Lajos Kórusa (művészeti vezetők: dr. Bárd Judit és Szűcs Dániel)
Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Juhász Bence
Műsorismertető: Zelinka Tamás

Rendező: Partitúra Alapítvány
Alapító: Záborszky József

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!