Program


10. Polska Jazz Fesztivál - Maciej Obara Special Sextet: Euforila

10. Polska Jazz Fesztivál - Maciej Obara Special Sextet: Euforila

Legutóbb ECM-lemezének premierje alkalmából hallhattuk Maciej Obara szaxofonost az Opus színpadán, ezúttal pedig a 80 éve született legendás lengyel trombitás, Tomasz Stańko előtt rója le tiszteletét Euforila című programjával, külön ebből az alkalomból összeválogatott együttesével.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 12. szombat, 20:00

A kortárs jazz krémjét tömörítő Maciej Obara Special Sextet tagjai közvetlenül a Stańkóval való személyes és művészi találkozásaikból merítenek ihletet, hiszen a jazzlegenda valamennyiük zenei fejlődésében és karrierjében kulcsszerepet játszott. A repertoárban Stańko műveit Obara kompozíciói egészítik ki, amelyek kifejezetten ennek az együttesnek készültek. „Ezek a szerzemények magukban hordozzák mindazt, amiért oly nagyra értékeltem Tomaszt: közvetlen kapcsolatban állnak az ő szabad kifejezésmódjával, amely ugyanakkor a hihetetlen mértékű líraiságot sem zárta ki” – foglalta össze Obara.

A szaxofonos napjaink legizgalmasabb jazzmuzsikusait szemelte ki az együttműködéshez. Szinte magától értetődik, hogy köztük van Dominik Wania, aki Craig Tabornnal közösen szerepelt Stańko egyik produkciójában, és régóta játszik Obara oldalán. A zongorista két éve került be az ECM művészei közé – első szerzői lemeze egyben a valaha volt első szólóalbum, amelyet lengyel zenész rögzített a rangos lemezkiadónál. A második billentyűs, Grzegorz Tarwid vállalkozó szellemű fiatal zenészként erősíti a supergroupot összetéveszthetetlenül egyéni játékával. Ugyancsak tagja a zenekarnak a legutóbbi szerzői albumát Stańkónak szentelő trombitás, Tomasz Dąbrowski, aki – Tarwidhoz hasonlóan – Stańko nyomán az egyedi, független művészi nyelv kialakítását tartja a zenészek elsődleges feladatának.

A 10. Polska Jazz Fesztivál alkalmából Budapesten is bemutatkozó produkció a 2021-es Tomasz Stańko Őszi Jazzfesztivál felkérésére jött létre.

Közreműködik:

Maciej Obara - altszaxofon
Dominik Wania - zongora
Tomasz Dąbrowski - trombita
Grzegorz Tarwid - Fender Rhodes
Ole Morten Vågan - nagybőgő
Jon Fålt - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Kafka regényét Bodó Viktor állítja színpadra a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!