Program


10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)
2

10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)

A Wojtek Mazolewski Quintet zongoristájaként már az Opus közönsége is megismerhette Joanna Dudát, aki most saját, 2017-ben alapított triójával tér vissza Budapestre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. péntek, 20:00

10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)

Közreműködik:
Joanna Duda - zongora, elektronika
Max Mucha - nagybőgő, effektek
Michał Bryndal - dob, elektronika

A zenekar eredetileg Duda szólóexpedícióit lett volna hivatott tovább tágítani, ám az akusztikus-elektronikus együttműködés hamar önálló projektté nőtte ki magát. Joanna mindenesetre változatlanul a rá jellemző módon nyúl hangszeréhez: hol ütőhangszeres effektusokat csal elő belőle, hol szuggesztív dallamokat rajzol, hol pedig makacsul ismétlődő motívumokat játszik. Mély érzelmekkel és intellektualitással telített zenéjében a trió egymásnak látszólag ellentmondó zenei minőségeket, eszközöket és karaktereket villant fel, amelyeket a zenészek többek között klasszikus etűdökből és Bach darabjaiból merítenek.

A vizuális művészként is aktív zongorista-zeneszerző a jazz, az improvizáció és a tág értelemben vett kortárs zene arzenáljából építette fel kísérletező stílusát. Szólistaként és triójával egyaránt rögzített már egy-egy albumot; a Keen (2019) és a Fumitsuke (2022) közös jellemzője, hogy az elektronikus és akusztikus hangzásokat természetesen áramló, organikus és gazdagon rétegzett, mégis transzparens módon vegyíti.

Joanna nemrég filmzeneszerzőként is kipróbálta magát: az első lengyel Netflix-sorozat, az Erotica 2022 mellett ő írta a 2021-ben bemutatott Cudak zenéjét is. Zenéjével és különféle együttműködéseivel Európa, Ázsia, India és Észak-Amerika olyan városaiba jutott el, mint Vancouver, Tokió, Kalinyingrád, Peking, Delhi, Isztambul, Bukarest, Berlin, Weimar, London, Dublin, Oslo és a grönlandi Nuuk.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új családi előadásával az intézmény.

Ajánló


Az együttes egy igazi SHOW keretében zárja velünk az évet, melyre nagyon készülnek, hiszen először mutathatják meg, hogy milyen az…

Új magyar musical a Madách Színház színpadán!

Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban Az előadás megtekintése 6 éven aluliak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!