művész


Süle László

Süle László

Hétévesen kezdett zongorázni, s később zeneszerzést, harmonizációt, ellenpontot és hangszerelést is tanult. 1981–1984 között a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszékének növendéke volt, melynek elvégzése után az iskola tanára lett. 1988-ban finnországi turnén vett részt triójával, ekkor kérték fel, hogy tanítson a Helsinki Pop és Jazz Konzervatóriumban. Így Finnországba költözött, és…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Hétévesen kezdett zongorázni, s később zeneszerzést, harmonizációt, ellenpontot és hangszerelést is tanult. 1981–1984 között a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszékének növendéke volt, melynek elvégzése után az iskola tanára lett. 1988-ban finnországi turnén vett részt triójával, ekkor kérték fel, hogy tanítson a Helsinki Pop és Jazz Konzervatóriumban. Így Finnországba költözött, és azóta is többféle tárgyat tanít Helsinkiben. 1989 és 1995 között első finn formációjával, a László Süle Banddel lépett fel, mellyel főként saját szerzeményeit játszották. Három CD-t készített a csapattal és több fellépésük volt Finnországban és szerte Európában. A jazzen kívül a kortárszene műfajában is komponál a legkülönbözőbb zenei apparátusok számára.

Süle László együttműködése az 1945-ös születésű Pentti Lahtival 1995-ben kezdődött, amikor Süle megalapította az Ad Lib Quintetet. Ezek után még más formációkban, duóban, illetve a Scarbantia String Quartet oldalán is együtt játszottak és lemezfelvételt készítettek. A multiinstrumentalista Lahti, aki az egyik legnépszerűbb jazzmuzsikus Finnországban, a ’70-es évek elején jelent meg hazája jazzszínterén, de már egy évtizeddel korábban a műfaj felé fordult érdeklődése. Egyike volt a UMO alapítótagjainak, majd dolgozott a Mircea Stan Quartettel, az Eero Koivistoinen Octettel és a Braxtonia Ensemble-lel. 1994-ben jelent meg első szólóalbuma. Jelenleg a Süle Lászlóval való közös munkán kívül a Saxperiment szaxofonkvartettel és Eero Hämeenniemi Nada elnevezésű produkciójával való együttműködése foglalja le.
Harcsa Veronika Quintet,Pentti Lahti (F) - Süle László Duo, The Trio of OZ (USA)

Harcsa Veronika Quintet,Pentti Lahti (F) - Süle László Duo, The Trio of OZ (USA)

Kölcsey Központ
zongora

Ajánlataink