művész


L.L Junior

L.L Junior

Lesi László Csaba azaz L.L. Junior (Budapest, 1981. január 3.) roma származású magyar rapper, előadó-dalszerző. A Fekete Vonat egykori tagja.

Zenei karrier:
Fekete Vonat: Az 1990-es évek végén alakította meg két társával (Fatima és Beat) együtt a Fekete Vonat nevű formációt. A csapat nagy sikert aratott…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Lesi László Csaba azaz L.L. Junior (Budapest, 1981. január 3.) roma származású magyar rapper, előadó-dalszerző. A Fekete Vonat egykori tagja.

Zenei karrier:
Fekete Vonat: Az 1990-es évek végén alakította meg két társával (Fatima és Beat) együtt a Fekete Vonat nevű formációt. A csapat nagy sikert aratott Magyarországon: két platina és egy aranylemezt kaptak.

Sikerük csúcsán a csapat közös megegyezés alapján szétvált és Junior 2001-ben elutazott Amerikába.

Szóló karrier:

Egy év szünet után hazatért és 2002-ben a Private Moon-nal megcsinálta első szólóalbumát, amely a Köszönöm Nektek címet kapta. Az albumról 3 kislemez jelent meg: a Raggamoffin, a Hogy mondjam el és a Korkorro dalokból.

2003-ban jelent meg Junior második albuma A tűz mindig tombol címmel. Az albumról két kislemez jelent meg: a Ragamoffin 2 és a A tűz mindig tombol dalokból.

2004-ben megjelent Az én világom című harmadik album, amely meghozta a várva várt aranylemezt L.L. Juniornak. Az albumról két kislemez jelent meg: a Rabszolga lány és a Mr. Raggamoffin dalokból. 2005-ben VIVA COMET díjra is jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában.

A negyedik albuma 2005. augusztus végén jelent meg melynek címe Falak ez a cím utalás arra, hogy ne ítéljünk el senkit a bőre színe miatt, és végre bontsuk le az egymás közé épített falakat, melyek nyitottságunk akadályai, „színezzük be a világot” és éljünk benne előítéletek nélkül! Az albumról két kislemez jelent meg: az Az Éjszakákat járom, és a Normális srác című dalokból.

2006-ban jelent meg ötödik albuma Olaj a tűzre címmel. Az albumról csupán egyetlen kislemez jelent meg a Táncolj című dalból, mely egyik legsikeresebb száma lett. Az albumról két klip is készült,az előbb említett Táncolj és a Stefanoval közösen készült Thrin zhene című dalból, mely roma nyelven íródott. Ez a dal is szintén nagy sikert aratott.

2007-ben jelent meg hatodik albuma Fehér Holló címmel, melyről három rendkívül sikeres kislemez jelent meg. Az első kislemez a Stefano közreműködésével készült Álomszép lány című dalból készült, amely a Megy a gőzös című film főcímdala lett.

A második kislemez a Trin zhene (Válassz engem) című dalból készült, melyet szintén Stefanoval énekel. Az album legsikeresebb száma a Van nekem egy anyósom/Akarom, amely a második legnézettebb magyar videoklip a YouTube-on, Magyarországon egyedülálló módon több mint 2 000 000 alkalommal nézték meg (ez L.L. Junior 5. olyan videoklipje amelyet több mint 1 000 000 alkalommal néztek meg a YouTube-on, mely egyedülálló a magyar zenészek körében). Ennek köszönhetően 2008-ban szintén VIVA Comet díjra jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában, amit akkor már megnyert.

2008-ban jelent meg 7. albuma Nincs határ címmel. Az album első kislemeze az Összetart a dal című dalból készült, amelyet Stefanoval és Nótár Maryvel énekel. 2008 nyarán újabb klippel jött ki lemezről, L.L. Junior egy egészen rendkívüli videoklippel lepte meg a rajongótáborát. Merre visz az út? című dalához olyan videót képzelt el a rapper, amelyben a Magyar Honvédség kétszáz kiváló katonája vonul fel. A drámai jelenetekért a felelősséget vállalták.

2009. augusztus végén megjelent 8.albuma Álmatlanság címmel. Az albumon 12 dal kapott helyet. Erről az albumról Junior nem készített videoklipet.

2010 szeptemberében megjelent 9. szólóalbuma Impresszió címmel, melyen 12 dal kapott helyet. Az albumról két videoklip is készült, az első a Mondd el című dalból készült. A klipben olyan áttörő technikai újdonságokat is alkalmaztak, mint a 3D technológia. A lemezről a második klip két dalból készült Az éjszaka ritmusa és az Őrült lennék című dalból.

2011 szeptemberében megjelent Junior 10. szólóalbuma, ami Best of lemez lett. Rajta a régebbi slágerek meg remixelve. A Best of albumon egy új dal kapott helyet Most kezdődik el címmel, amiből egy magasköltségű full animációs klip készült. Egy 2011-es felmérés szerint L.L.Junioré a legtöbb egymilliós nézettségű videó a YouTube-on. Ha összeszámolnak a Juniorról feltett összes videót bele értve a nem klippes videókat is, az meghaladná a 60 milliót is, ami messze meghaladja a többi magyar zenészét.

Videoklipek:

Raggamoffin
Hogy mondjam el?
Korkorro
Ragamoffin 2
A tűz mindig tombol
Rabszolgalány
Mr. Raggamoffin
Az Éjszakákat járom
Normális srác
Álom szép lány feat Stefano
Táncolj
Van nekem egy Anyósom/Akarom
Összetart a dal feat. Stefano és Nótár Mary
Merre visz az út
Mondd el
Az éjszaka ritmusa / Őrült lennék
Most kezdődik el
Csak a tiéd

Vendég videoklipek:

Trin zhene (Válassz engem) feat. Stefano
VIVA Comet Allstars - Ha zene szól

Főcímdalok:

Vigyázz! feat. Kamikaze (Nyócker)
Álomszép lány feat. Stefano (Megy a gőzös)

Elismerések és díjak:

1999 "Arany zsiráf díj"Az év hazai új irányzata"albuma-Fekete Vonat Fatima, LL.Junior, Beat
1999 "Arany zsiráf díj "Az év hazai felfedezettje" Fekete Vonat (Fatima, L.L.Junior, Beat)
2003 "Az év legjobb Rap és Hip-hop előadója" Bravo OTTO közönség díj
2003 "Az év legjobb énekese" Popcorn közönség díj
2004 "A Tűz mindig tombol-Az év R&B lemeze" Fongoram Magyar zenei díj
2004 Popcorn díj- A legjobb magyar sláger díj Mr.Raggamoffin
2005 Popcorn díj- Kedvenc Magyar rapelőadója
2005 VIVA Comet - Legjobb férfi előadó (jelölés)
2006 Popcorn díj- Az év legjobb videoklipje (Táncolj)
2007 Popcorn díj- Az kedvenc Magyar rapelőadója
2008 VIVA Comet - Legjobb férfi előadó
2010 BRAVO OTTO - A legjobb magyar férfi előadó (jelölés)
2010 VIVA Comet - A legjobb férfi előadó (jelölés)
2013 - Transilvanian Music Awards - Az év legjobb disco slágere (Desperado feat. LL Junior- Ma éjjel c. dal)

Nótár Mary Valentin Napi koncertje

Nótár Mary Valentin Napi koncertje

GAG Management Kft.
  • Énekes

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!