Program


Zenél a világ! - "Páratlan" zenék a Balkánról / Hang-szer-szám

Zenél a világ! - "Páratlan" zenék a Balkánról / Hang-szer-szám

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai”, a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató muzsikusok segítségével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 21. szombat, 11:00

Ebben a félévben világot járunk. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.
A balkáni népzenében igen elterjedt népi fúvós hangszer a perzsa eredetű kaval, amely arab közvetítéssel jutott el a Balkán-félszigetre, majd Bulgáriába. A kaval fából készült, három részre szedhető, hosszú, henger alakú cső. Felső részén van a perem, amely általában csontból vagy keményfából készül, és igen gazdagon díszített. A középső harmadban található az a nyolc lyuk, amelyen a kavalos játszik. Az alsó harmadban található négy lyukat nem fogják le, ezeket „az „ördög lyukainak” nevezik.

A sorozat megvalósításában partnerünk az Ethnosound világzenei hangszerbolt.

Korosztály: 8-12 év

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!