Program


Zenekari koncert - Bach, Mozart és Csajkovszkij

Zenekari koncert - Bach, Mozart és Csajkovszkij

Johann Sebastian Bach: 3. (D-dúr) szvit, BWV 1068

Wolfgang Amadeus Mozart: d-moll zongoraverseny, K. 466

Pjotr Csajkovszkij:  4. (f-moll) szimfónia

Emanuel Ax (zongora)
vezényel: Fischer Iván

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 21. szombat, 15:30

A világon egyedülálló, hogy egy szimfonikus zenekaron belül barokk együttes is működik. Nem véletlen, hogy a BFZ régizenei együttese és J. S. Bach ebben az évadban kiemelt szerephez jut.

Fischer Iván minden alkalommal egy Bach-korállal indítja a Fesztiválzenekar próbáit – egyfajta megérkezés ez, intonációs gyakorlat. Hasonlóan meghitt élményben lehet része közönségünknek háromszor az évadban, amikor a szimfonikus koncertet összekapcsoljuk a barokk muzsikálással, és a hangversenyek nyitó Bach-darabjait korhű hangszereken adjuk elő. „A jövő zenekara olyan, mint egy produkciós iroda, ami képes előállítani szimfonikus, régi hangszeres és kortárs koncerteket, valamint operákat is, sőt még kórusként is működik” – vallja Fischer.

Őszi koncertünkön Bach 3. zenekari szvitje hangzik el, amelynek kéziratát Mendelssohn fedezte fel. A darab „Air” tétele szerves része hétköznapjainknak: hallhatjuk liftben, telefonos várakoztató üzenetek között, esküvőkön, romantikus filmjelenetekben is.
A hétszeres Grammy-díjas zongoraművész, Emanuel Ax tökéletesen illene a „jövő zenekarába”, hiszen miközben elkötelezett híve a kortárs zeneszerzőknek, és több világpremierje is volt az elmúlt években, a BFZ koncertjén egy igazi klasszikust, Mozart komoly és súlyos tónusa ellenére is népszerű d-moll zongoraversenyét játssza.

4. szimfóniájában Csajkovszkij a körülöttünk ólálkodó végzettel hadakozik, végül mégis boldogságot ír fel nekünk receptre. A zeneszerző rengeteget dolgozott ezen a darabon, és nagyon szerette, sőt jobbnak találta bárminél, amit korábban komponált. Bemutatójakor sokan kételkedtek erejében, félbarbár, kiforratlan műnek tartották, de mára megtalálta méltó helyét a szimfóniakánonban.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!