Program


Winterreise - női szemmel. Baráth Emőke, Razvaljajeva Anasztázia

Winterreise - női szemmel. Baráth Emőke, Razvaljajeva Anasztázia

Ének karnyújtásnyira
Winterreise - női szemmel

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 11. csütörtök, 19:00

Schubert: Téli utazás, D. 911

Baráth Emőke (szoprán), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) Rendező: Novák Eszter Vetítés: Czakó Zsolt Jelmez: Zeke Edit

Schubert egy évvel halála előtt, 1827-ben komponálta a Téli utazás című dalciklust Wilhelm Müller verseire. A mindvégig tragikus alaphangulatú mű eredeti előadóapparátusa tenor zongorakísérettel, ám gyakran megszólal mély férfihangok – baritonok és basszusok – előadásában is. A melankolikussága ellenére is népszerű darab sokféle feldolgozását hallhattuk az utóbbi években Budapesten: szimfonikus zenekarra hangszerelve csakúgy megszólalt, mint az eredeti tenorváltozatban – ám női hangon eleddig még nem adták elő. Ezúttal napjaink egyik legelismertebb magyar énekese, a külföldön is páratlan sikereket arató Baráth Emőke vállalkozik rá, hogy megszólaltassa Schubert kései remekét. Újdonság lesz a hangszeres kíséret is: az eredeti zongora helyett Razvaljajeva Anasztázia hárfakísérete szolgáltatja az alapot. Novák Eszter rendezése gondoskodik arról, hogy az esetek túlnyomó többségében férfidrámaként megismert dalciklus ezúttal hamisítatlan női szemszögből kerüljön a nézők és hallgatók elé.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!