Program


Vörösmarty Mihály / Vers-estek a Müpában

Vörösmarty Mihály / Vers-estek a Müpában


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 12. hétfő, 20:00

VERS-ESTEK A MÜPÁBAN
Vörösmarty Mihály
A műsor összeállítója: Karafiáth Orsolya
Partner: Nemzeti Színház
Zenei közreműködő: Darvas Ferenc
Rendező: Rubold Ödön
Sorozatszerkesztő: Keresztury Tibor

Hogy kerül a magas sarkú csizma a veretesen súlyos, antik tölgyfaasztalra? Karafiáth Orsolya és Vörösmarty Mihály? Nincs itt valami tévedés? A Vers-estek a Müpában sorozat rendszeres látogatói minden bizonnyal felkapják a fejüket erre a konstellációra - és teljes joggal teszik ezt. A sorozat stábja ezúttal rendhagyó párosításra tesz kísérletet: eltérve attól a koncepciótól, amely szerint kortárs költők a hozzájuk közel álló, mintaadó, kedvenc klasszikusuk életművéből válogatva állítják össze az est műsorát, ezúttal olyan költő teszi ezt, akinek művészi értelemben semmi köze nincs a választottjához: Vörösmarty és Karafiáth költői hangütése, írásmódja, versfelfogása nem is lehetne egymásétól távolabb.
A kísérlet lényege éppen ebben áll: miként értelmezi szorosabb kötődés, elfogultság nélkül, objektív szemmel az egyik legizgalmasabb, szertelenül sokoldalú kortárs költő a nagy nemzeti klasszikus monolit, kikezdhetetlen életművét, milyen szempontok szerint válogat a versek közül, hová helyezi a hangsúlyokat, s miben látja - ha látja - Vörösmarty Mihály aktualitását, lírájának a 21. század olvasójához szóló üzenetét. Nem kétséges, a közönség érdekfeszítően izgalmas párbeszédnek lesz tanúja a Nemzeti Színház művészeinek közvetítésével.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!