Program


Volver (2006) / MÜPAMOZI ( Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Volver (2006) / MÜPAMOZI ( Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Volver - spanyol nyelven, magyar felirattal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 19:00

Halott, aki nem halt meg, élőnek hitt halott, vérfertőzés, gyilkosság, vér, mindenkit megőrjítő keleti szél. Igazi grand guignol - gondolhatná bárki Pedro Almodóvar 2006-os filmjéről. Pedig a Volver (magyarul: Visszatérés) nem hasonlít a rémdrámákra. Inkább az életre. A spanyol rendezőnek nem ez az első és nem is az utolsó filmje, amelyben az anya-lánya viszonyt vizsgálja. És ez az egyik legizgalmasabb, hiszen nem egyszerűen az anya és lánya közötti vonzások és taszítások természetét kutatja, hanem azt is, miként tükröződik egymásban a sorsuk. Ebben a filmben a sorsok még sokkal bonyodalmasabbak, hiszen a nők három nemzedékén át hullámzanak. Elszenvedett és szabadon választott sorsuk egyaránt.
Almodóvar mindig is szívesen játszik azzal, hogy hősei sorsának múltbéli mozgatóit kis késleltetéssel tárja fel a néző előtt. Nem azért, hogy törjük a fejünket. Hiszen többnyire maguk a karakterek sem szívesen idézik fel. De a tisztánlátás pillanata szükségszerűen elérkezik. A Volver kicsit olyan, mint a híres kanadai pszichiáter, Eric Berne Sorskönyve: hogy is van az, hogy minél határozottabban akarsz elszakadni a szüleid járta úttól, annál nagyobb az esélyed, hogy ugyanarra vigyen a lábad?
És közben nevetünk. Néha meg elszomorodunk. E film esetében a mozivászon világa - kísértetek ide, halottlátók oda - érzelmileg nagyon hasonlóan működik, mint a nagyra becsült néző mindennapjai: egyszer tragédia, másszor komédia.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András

házigazda

 

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!