Program


VERDI: LUISA MILLER / Met - Előadóterem

VERDI: LUISA MILLER / Met - Előadóterem

A két legenda, James Levine és Plácido Domingo évtizedekre visszanyúló együttműködése folytatódik e Verdi-gyöngyszem műsorra tűzésével. Az apai szeretetet középpontba állító, szívszorító tragédia Verdi harmadik olyan operája, amely Schiller-színmű, az Ármány és szerelem alapján íródott, és több mint tíz év után most először kerül színre a New York-i operaházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 18:00

Az 1849-ben bemutatott alkotás megannyi gyönyörű melódiával szólítja meg a hallgatót, a zeneszerző a legbonyolultabb együttesekben is megőrzi a szereplők zenei identitását. „Lehet, hogy a Luisa Millert egy sor rémes tragédia mozgatja, de e kétségbeesést még soha senki nem fejezte ki ilyen szépen” - írja egy mértékadó operakalauz. Az előadás - amint arra a Met műsorlapjait olvasva mindig rácsodálkozhatunk - a szerepeknek tökéletesen megfelelő, világhírű énekes személyiségekre épül. Szonja Joncseva a New York-i dalszínház egyik vezető szopránja, évről évre újabb és újabb szerepekben lép fel a Metben. Piotr Beczała napjaink egyik sztártenorja, nevéhez számos nagy sikerű Metropolitan-produkció fűződik. Oleszja Petrovna, aki karrierjét Szentpéterváron kezdte, az utóbbi években került az operaénekesek élvonalába. Alexander Vinogradov pályája az orosz operajátszás másik fellegvárában, a moszkvai Bolsoj Színházban indult, még főiskolásként, ahogyan a fantasztikus hanggal megáldott ukrán basszusé, Dmitrij Beloszelszkijé is. Az előadást az az orosz származású ausztrál rendező jegyzi, aki tizenkét év alatt nem kevesebb, mint kilenc operát állított már színre a Metropolitanben.

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!