Program


UMZE Kamaraegyüttes: Living Toys

UMZE Kamaraegyüttes: Living Toys

A hangverseny a ma élő és aktívan alkotó brit zeneszerzők négy generációjának talán legfontosabb képviselőit vonultatja fel. Mind a négyen újító és egyéni módon nyúlnak a kamaraegyüttes geometriailag sokféleképp formálható karakteréhez, mégis rengeteg közös vonás fedezhető fel a nyelvezetükben.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:30

A harmincas éveinek elején járó Mason fiatalkora ellenére számos nemzetközi díjat tudhat magáénak, és olyan zenekarok felkérésére komponál, mint a Philharmonia Orchestra vagy a Bécsi Filharmonikusok. Layers of Love című művét az a mindenkinek ismerős és visszatérő érzés ihlette, amikor valami megfoghatatlan és elérhetetlen után vágyódunk.

Mason mestere, Sir George Benjamin az egyik legtöbbet játszott ma élő kortárs operaszerzőként vonul be a zenetörténelembe; műveinek drámai nyelvezete és színes hangzávsilága At First Light című művében is karakteresen jelen van. A Simon Rattle által bemutatott mű Masonéhoz hasonlóan egy konkrét érzést jelenít meg, amelyet a Tate galériában található egyik késői Turner-festmény fény-játéka ihletett a szerzőben.

Thomas Adés szintén a ma élő legtöbbet játszott szerzők egyike. Living Toys című alkotásának fő-motívuma a mindenkori gyerek álma, aki a közkedvelt "mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésére nem a felnőtteknek tetsző választ adja, hanem a körülötte lévő tárgyak és játékok megelevenítésével vitézzé, asztronautává, bikákkal küzdő és angyalokkal táncoló mesehőssé szeretne válni.

Az estét a másik Sir, Harrison Birtwistle immár több, mint fél évszázada komponált és már-már klasszikusnak számító Tragoedia című műve zárja, amely az elmúlt évtizedekben a kortárs ensemble-repertoár ikonikus darabjává vált. A cím csalóka, és szó sincs tragikus hangvételről: a Tragoedia szó szerinti fordítása "kecskedal", amelyet a szerző a hangszercsoportok különféle keverésével, meglepő párosításával, leírása szerint egy “absztrakt színház” élményével jelenít meg. (Madaras Gergely)

Műsor:

Christian Mason: Layers of Love
George Benjamin: At first light
Thomas Ades: Living Toys
Harrison Birtwistle: Tragoedia

Közreműködik:
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Madaras Gergely

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!